• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  D'hoore is scherp na ploegkoers: "Hier moeten we lessen uit trekken"

  Lotte Kopecky en Jolien D'hoore kwamen niet in het stuk voor.

  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky waren naar het WK in Polen afgezakt om voor de wereldtitel ploegkoers te gaan. Maar het Belgische koppel zat nooit in de race en eindigde ontgoochelend zevende. "Dit moeten we analyseren."

  Jolien D'hoore kon na de ploegkoers haar ontgoocheling moeilijk wegsteken bij Tom Vandenbulcke. "Een zevende plaats is natuurlijk zuur. Mijn gevoel was goed, maar als zevende heb je geen recht van spreken. Dan moet je gewoon toegeven dat er zes landen beter waren."

   

  "Ik vind het jammer dat we niet dichter konden eindigen en een medaille konden nemen", zegt de winnares van het brons op de scratch eerder deze week. "Nu moeten we om de tafel gaan zitten en de wedstrijd analyseren, want ik vond dat we vanaf het begin achter de feiten aanreden. En bij een ploegkoers kom je dan niet meer in de wedstrijd."

   

  "Het was niet goed genoeg en we moeten bekijken wat we moeten verbeteren in de toekomst, dat is echt wel nodig." In het begin misten de Belgische vrouwen 2 aflossingen. "Dat klopt, het was hectisch koersen, maar dat mag geen excuus zijn."

   

  "Ik voelde me snel in de sprints, maar het was telkens voor de vierde plaats en zo raak je niet vooruit. We mogen het hierbij niet laten. Ik had hier liever met een blij gezicht gestaan, maar het is wat het is. We moeten er wel lessen uit trekken."

  We reden vanaf het begin achter de feiten aan en in een ploegkoers kom je dan niet meer in de wedstrijd.

  Jolien D'hoore

  Kopecky: "Heb geen verklaring, weet niet wat er scheelt"

  Lotte Kopecky moest vrijdag al tevreden zijn met een figurantenrol in het omnium. "Ik voelde me beter, maar nog altijd niet top. Ik zou graag een verklaring geven, maar ik heb geen verklaring. Ik weet niet wat er scheelt", zei een sip kijkende Kopecky.

   

  "In een ploegkoers probeer je je altijd op te trekken aan je ploegmaat en kun je meestal iets dieper gaan. Ik vond het jammer dat ik Jolien niet kon helpen", leek Kopecky met een schuldgevoel te zitten.

   

  "Ik ben zaterdag wel opgestaan met keelpijn, maar ik weet niet of dat de oorzaak is. Misschien is het beter de oorzaak, want dan weet ik waarom ik niet goed ben."

  D'hoore: "Reden vanaf het begin achter de feiten aan"