• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Opnieuw Nederland boven in de Omloop voor vrouwen

  Chantal Blaak

  Chantal Blaak is de 8e Nederlandse op de erelijst van de Omloop.

  Chantal Blaak (Boels-Dolmans) heeft de 14e editie van de Omloop voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlandse kampioene kwam solo aan in Ninove.

  Aanvallen op de Muur

  In tegenstelling tot de mannen schoten de vrouwen als een speer uit een boog. Na 33 kilometer moesten ze zelfs even halt houden omdat ze de kloof van 10 minuten bijna hadden dichtgefietst met de mannenwedstrijd.

   

  Na enkele minuten neutralisatie in Sint-Denijs-Boekel konden ze hun wedstrijd weer voortzetten. Koploopster Hanselmann werd snel ingelopen, in de finale was het Chantal Blaak die demarreerde. Met een snedig tempo op de Muur legde ze basis voor haar zege. Achter haar remde ploegmate en wereldkampioene Van der Breggen uitstekend af.

   

  Zo kon Blaak solo naar haar eerst zege in de Omloop fietsen. Vorig jaar reed ze al naar de overwinning in de Gold Race. Ook het wereldkampioenschap (in 2017), Gent-Wevelgem en de Ronde van Drenthe (in 2016) staan al op het palmares van de 29-jarige Nederlandse.

  Bekijk het verslag hieronder

  Chantal Blaak versnelt op de Muur.

  En laat haar concurrentes achter zich.

  De Nederlandse snelt solo naar Ninove.

  Uitslag Omloop (v)
  1. Chantal Blaak (Ned) 123 km in 3u31'13"
  2. Marta Bastianelli (Ita) op 57"
  3. Jip van den Bos (Ned)  
  4. Annemiek van Vleuten (Ned)  
  5. Alexis Ryan (VS)  
  6. Jeanne Korevaar (Ned)  
  7. Aude Biannic (Fra)  
  8. Sofie De Vuyst  
  9. Christina Malling (Den)  
  10. Floortje Mackaij  

  Het is al de 8e keer dat een Nederlandse de Omloop wint bij de vrouwen. Chantal Blaak vergezelt onder anderen Kirsten Wild, Anna van der Breggen en Lucinda Brand op de erelijst.

   

  Jolien D'hoore was er vandaag niet bij. De ploegmate van Blaak concentreert zich dit weekend op het WK baanwielrennen. Straks fietst ze met Lotte Kopecky voor een medaille in de ploegkoers.

  VIDEO: Peloton moet even stoppen voor trage mannen