• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lefevere glundert: "Ik heb Stybar zelden zo rustig weten opereren"

  Patrick Lefevere.

  Patrick Lefevere heeft een opvolger voor Nick Nuyens in zijn gelederen.

  Na 14 jaar schoot het Deceuninck-Quick Step van Patrick Lefevere eindelijk nog eens de hoofdvogel af in de Omloop Het Nieuwsblad. De ploegbaas was uiteraard in zijn nopjes na de zege van Zdenek Stybar. 

  "Geduld wordt beloond" gold zaterdag voor Zdenek Stybar én Patrick Lefevere. "Dat hoor ik je graag zeggen. Ik sta bekend als een geduldig man, soms toch", knipoogde de ploegbaas van Deceuninck-Quick Step bij onze reporters.

   

  "Ik was vol vertrouwen. In de breedte hebben we een zeer sterke ploeg. Ik hoorde dat de kopgroep 20 minuten gepakt zou hebben als wij niet hadden gereden, maar wij hebben voor de zoveelste keer onze verantwoordelijkheid genomen. Terecht warschijnlijk."

   

  "In de finale heb ik Stybar zelden zo rustig weten opereren zoals hij nu gedaan heeft. De zege van zondag in de Algarve heeft hem heel veel deugd gedaan. Hij was een beetje gefrustreerd, want we wonnen vorig jaar 73 koersen met 17 renners. Hij was daar niet bij."

   

  "Hij merkte op dat hij met één zege zijn beste seizoen ooit gehad zou hebben. Wij staan daar niet bij stil als je zoveel wint. Dat was dus een zeer terechte opmerking van hem. Hij is het aan het goedmaken. We hebben altijd geweten dat hij het kon, maar vaak was hij heel nerveus en ging hij iets te vroeg of iets te laat. Nu viel alles in zijn plooi."