• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ontwerper kikkerposter: "Vrouwonvriendelijk? Ik noem het kunstig"

  De banner van de E3 Binckbank Classic heeft voor ophef gezorgd, maar de ontwerper begrijpt de reactie van de UCI niet. "Ik snap de redenering niet. Ik vind het heel jammer dat we met onze banner zo weer in het nieuws moeten komen", zegt Jacques Coussens.

  Op het campagnebeeld van de E3 Harelbeke vormen twee gebodypainte dames in een innige pose een groene kikker. Bovenaan prijkt de spreuk: "Wie kroont zich tot prins in Harelbeke?". Volgens de UCI kan het niet door de beugel. De Internationale Wielerunie wil dat de poster uit het straatbeeld verdwijnt.

   

  Ontwerper Jacques Coussens kan het amper geloven. "Ik snap de redenering van de UCI niet. Vrouwonvriendelijk? Ik noem dit eerder kunstig."

   

  "De banner is een uitbeelding van een sprookje van de gebroeders Grimm. Daarin wordt een kikker gekust door een vrouw en wordt hij een mooie prins. Dat beeld vind je terug op onze banner. De twee dames op het doek zijn onze twee podiummissen. Zij zullen de winnaar kussen en daardoor wordt hij de prins van Harelbeke."

   

  "We gaan ons met het bestuur beraden wat we kunnen doen. Vergeet niet dat er een pak banners her en der uithangen. Ik vind het heel jammer dat we met onze banner zo weer in het nieuws moeten komen."