• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zilveren Cynthia Bolingo op EK: "Blij, maar ook beetje ontgoocheld"

  Een stralende Cynthia Bolingo poseert met de zilveren medaille.

  Cynthia Bolingo heeft verrassend de zilveren medaille gewonnen op de 400 meter op het EK indoor in Glasgow. Onze landgenote verbeterde voor de derde keer in drie races haar eigen Belgisch record. "Ik ben trots op mezelf."

  Cynthia Bolingo werd voor het EK niet tot de kanshebbers voor eremetaal gerekend, maar met 2 persoonlijke records haalde ze wel de finale. Daarin liep ze halfweg zonder complexen naar de tweede plaats. In de laatste meters stak ze zelfs haar hand uit naar goud, maar de Zwitserse Léa Sprunger hield net stand: 51"61 tegen 51"62.

   

  "Ik kan het nog niet echt geloven", reageerde Bolingo. "Ik ben heel blij, maar bizar genoeg ben ik ook een beetje ontgoocheld. Het verschil met de Europese titel is amper 1 honderdste seconde. Het is jammer, maar ik ben trots op mezelf. Ik blijf leren en progressie boeken."

   

  Bolingo maakte indruk met 3 persoonlijke records in 3 races. "Blijkbaar brengt Glasgow me geluk. "Het was een lastige finale met duwen, trekken en kleine botsingen. Ik ben blij dat ik geconcentreerd kon blijven. Zo kon ik weerstaan aan de aanvallen."

   

  Zondag kan het EK van Bolingo nog mooier worden, want dan loopt Bolingo met de andere Belgian Cheetahs de finale van de 4x400 meter. Maar dan moet Bolingo wel goed hersteld zijn van deze finale. "Morgen is een nieuwe dag", lachte Bolingo.

  Bolingo: "Blij, maar ook een beetje teleurgesteld"

  Bekijk de zilveren race van Bolingo

  Belgian Cheetahs worden gek door zilveren Bolingo