• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Avermaet en Vanmarcke 3-sterrenmannen van Sporza-wielerjury

  Staat de winnaar van de Omloop hier tussen?

  Ook dit seizoen reiken de wielermannen van Sporza weer sterren uit voor elke grote voorjaarskoers. Voor de Omloop hebben ze veel vertrouwen in de Belgen, met ex-winnaars Greg Van Avermaet en Sep Vanmarcke op kop.

  Greg Van Avermaet en Sep Vanmarcke toonden allebei met een zege vroeg op het seizoen dat de conditie nu al snor zit voor de klassiekers. Ze weten ook allebei hoe het voelt om de Omloop te winnen, zij het op een anders parcours. 10 van de 12 juryleden geven hun 3 sterren aan Van Avermaet.

  Met Trentin en Stybar vinden we ook bij de 2 sterren 2 renners terug die al getoond hebben in een blakende vorm te steken. Naesen raakte in de Omloop nooit verder dan een 7e plaats, maar rijdt wel op revanche na zijn ontgoochelende voorjaar van 2018. Reden genoeg voor Christophe Vandegoor om hem zijn 3 sterren toe te kennen.

  Bij de renners met 1 ster achter hun naam vinden we de winnaar van vorig jaar terug, Michael Valgren. Bram Tankink, een van onze nieuwe juryleden sinds dit jaar, zet de Deen op 1 in zijn pronostiek. Sven Nys  gelooft dan weer heel erg in Jasper Stuyven en Philippe Gilbert, de 2 renners waaraan hij 3 sterren gaf. Yves Lampaert ligt in de bovenste schuif bij Carl Berteele en Renaat Schotte.

  Volg de Omloop live op Sporza

  Bij Sporza zit u vandaag op de eerste rij voor de Omloop Het Nieuwsblad. Om 11.45u schiet het peloton in actie in Gent. Rond 16.35u kent u de winnaar van de eerste voorjaarskoers in ons land.

   

  Volg de wedstrijd live: