• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spanje schaft maandagavondvoetbal af na protest fans

  " "

  Villarreal tegen Bilbao zal niet meer op een maandagavond zijn.

  Vanaf volgend seizoen (2019-2020) zal er in de Primera Division niet meer op maandagavond gevoetbald worden. Dat heeft de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales bekendgemaakt. Daarmee halen de fans hun slag thuis.

  Al meerdere seizoenen wordt er van elke speeldag in de hoogste klasse 1 wedstrijd op maandag op de Spaanse tv getoond. Daarin mogen geen clubs die Europees spelen, meedoen. Feitelijk komt het erop neer dat steeds dezelfde kleine clubs buiten het weekend moeten voetballen, wat het supportersbezoek niet ten goede komt.

   

  Dat hebben de voetbalfans al duidelijk laten horen. De supporters van die clubs kunnen zich niet verplaatsen of hun eigen stadion vullen. Rubiales heeft hun protesten gehoord, bericht hij op Twitter. "Er zal geen voetbal meer zijn op maandag. Vanaf volgend seizoen zal er in de Liga op zaterdag en zondag gespeeld worden. Wat er vrijdag gebeurt, bekijken we nog met met de Liga en de tv-zenders. "Business zijn belangrijk, maar supporters zijn dat nog meer."