• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rutten: "Nog ver verwijderd van sprankelende voetbal van Anderlecht"

  Fred Rutten is een voorstander van de BeNe-Liga.

  Anderlecht heeft nog drie wedstrijden om beslag te leggen op een ticket voor Play-off I, te beginnen met een bezoek aan rode lantaarn Lokeren. "We hebben ongetwijfeld vertrouwen, maar dat is geen garantie op een zege", blijft coach Fred Rutten voorzichtig. 

  Met een overwinning tegen Antwerp en een 2-2-gelijkspel tegen rivaal Club Brugge heeft Anderlecht wat tijd gekocht. Tegen Lokeren kan paars-wit een belangrijke stap richting Play-off I zetten.

   

  "We moeten naar daar gaan met goede en gezonde energie en terug in de bus stappen met drie punten", zegt Rutten. "Het maakt me niet uit hoe. Het sprankelende voetbal dat bij Anderlecht hoort, daar zijn we nog ver van verwijderd. We zitten in de modus waarbij we punten bij elkaar schrapen om Play-off I te halen. Dan staat de schoonheid van het spel niet voorop."

   

  "Of er een nieuwe dynamiek is? Ik geloof niet dat er veel veranderd is. De recente resultaten geven ongetwijfeld hoop, maar zijn geen garantie op een zege tegen Lokeren. Het is een seizoen met veel pieken en dalen, dus elke wedstrijd blijft een finale. We zullen hard moeten werken voor onze punten."

   

  "Daarom vind ik het verschil nog zo groot met Club Brugge. Ze zijn op elkaar ingespeeld en dat hebben wij nog niet. Ik zie wel verandering, maar de spelers voelen elkaar nog niet perfect aan."

  "BeNe-Liga zou ons meer kansen geven in Europa"

  Fred Rutten brak op zijn persbabbel ook een lans voor een BeNe-Liga in het voetbal. "Ik ben een absolute voorstander", zei hij. "We zullen het gat nooit kunnen dichten met de allergrootste clubs in Europa, maar we zouden wel meer kans op succes hebben met een BeNe-Liga."

   

  "Zelfs in Nederland staan ze niet weigerachtig tegenover een gezamenlijke competitie. Het Belgische voetbal is geëvolueerd. Als je kijkt naar de Belgische resultaten in Europa, dan zijn die beter dan de Nederlandse."