• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Indrukwekkende De Plus helpt Roglic aan winst: "Hier heb ik zo hard voor gewerkt"

  De Plus kwam met zijn armen in de lucht over de streep na de zege van zijn ploegmaat Roglic.

  Laurens De Plus verzette vandaag bergen werk voor zijn kopman Primoz Roglic. De Sloveen maakte het op de slotklim ook af en is daardoor zegezeker in de UAE Tour. "Hier heb ik zo hard voor gewerkt."

  "Ik beleefde eindelijk een zorgeloze winter"

  De Plus trok keihard door tot op 400m van het einde. Hij finishte uiteindelijk nog als 11e op 5 seconden van zijn kopman. Met zijn armen in de lucht kwam hij over de finishlijn. "Ongelooflijk", zei De Plus achteraf. "Hier heb ik zo hard voor gewerkt."

   

  "Na zoveel pech vorig jaar (een aanrijding op trainingskamp in Zuid-Afrika eind januari 2018, red) en dan ook nog eens die valpartij in 2017 in de Ronde van Lombardije, beleefde ik nu eindelijk een zorgeloze winter. Ik kon me perfect klaarstomen op het seizoen en ik kwam met een heel goed gevoel naar deze koers."

   

  "Dat we het dan ook nog eens waarmaken, maakt me ongelooflijk blij. Primoz is zo'n straffe kopman, hij maakt het af en pakt hier waarschijnlijk ook de eindzege. Straf! Het plan was eigenlijk om enkel te verdedigen. Maar hij voelde zich goed en we hebben beslist om ervoor te gaan. Dat motiveert en ik kon dat tikkeltje extra."

  Ik beleefde eindelijk een zorgeloze winter. Ik kon me perfect klaarstomen op het seizoen en ik kwam met een heel goed gevoel naar deze koers.

  Laurens De Plus

  "Met deze kopman trek ik heel graag naar de Giro"

  Kan er al een klein feestje vanaf in het kamp van Jumbo-Visma? "We hebben wel een glaasje champagne verdiend vanavond", lacht De Plus, die zijn eigen ambities met plezier in de kast stak in het Midden-Oosten.

   

  "Ik vind het niet erg dat ik zelf geen top 10 rijd. Ik ben hier om Primoz te helpen. Hij is de "coming man" en kan het ook afmaken. Dan moet je je eigen ambities opzijzetten. Ik ben gewoon ongelooflijk blij dat we het zo goed doen en dat ik zelf ook goed rijd."

   

  "Na zo veel miserie is het echt plezant om te kunnen tonen wat ik in huis heb en wat ik kan. Met deze kopman trek ik heel graag naar de Giro."

  Na zo veel miserie is het echt plezant om te kunnen tonen wat ik in huis heb en wat ik kan. Met deze kopman trek ik heel graag naar de Giro.

  Laurens De Plus

  Roglic: "Wat De Plus deed, was heel straf"

  Primoz Roglic viel na zijn zege in de armen van De Plus. "Waw, je bent een reus", riep de Sloveen na zijn eerste seizoenszege naar De Plus. "Wat hij vandaag heeft gedaan is heel straf. Hij hield het tempo heel hoog."

   

  Met enkel nog een sprintersetappe op het menu is Roglic zo goed als zeker van de eindzege in de UAE Tour. "In je eerste wedstrijd meteen scoren is plezant en goed voor het zelfvertrouwen. Voor deze ronde ging ik op hoogtestage, dus ik wist niet meteen waaraan ik me moest verwachten. Het gevoel is goed, ik ben heel blij met deze zege."

  De eindzege in de UAE Tour lijkt Primoz Roglic niet meer te kunnen ontsnappen.

  VIDEO: Zo bokst het team de zege in mekaar: