• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sponsor van atletiekbond keert zelf premies uit voor EK-medailles

  Nafi Thiam met haar medaille op het EK vorig jaar in Berlijn.

  Na alle commotie van de afgelopen week pakt Tempo-Team uit met een stunt. De sponsor van de Belgische atletiekbond zal zelf premies uitkeren aan landgenoten die op het EK indoor een medaille winnen.

  De Belgische atletiekwereld stond in de aanloop naar het EK in rep en roer. Een nieuwe gedragscode (die de atleten moesten ondertekenen) leidde tot heel wat wrevel.

   

  Tempo-Team, een van de sponsors van de atletiekbond, wil definitief een einde maken aan de herrie en komt met een opmerkelijk initiatief.

   

  Zo zal het uitzendkantoor financieel over de brug komen voor Belgische atleten die op het EK indoor in Glasgow een medaille veroveren.

   

  Zo levert Tempo-Team 5.000 euro voor goud, 3.000 euro voor zilver en 1.500 euro voor brons. De leden van de estafetteploegen mogen onder elkaar respectievelijk 10.000, 7.500 en 5.000 euro onder elkaar verdelen.

   

  Eddy Annys, nog altijd Belgisch recordhouder hoogspringen, is een van de drijvende krachten achter het initiatief. Annys is managing director van Tempo-Team en Randstad.

   

  Het is de eerste keer dat Belgische atleten een premie kunnen verdienen op een Europees kampioenschap.

  Ek indoor in Glasgow begint straks: