• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Herygers: "Tests voor motards waren niet om mee te lachen"

  Paul Herygers mag als motard aan de slag in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne.

  De Belgische Wielerbond (Belgian Cycling) onderwerpt de motards en bestuurders van volgwagens in de Belgische koersen aan een test. Ook Paul Herygers moest zijn rijvaardigheden bewijzen. "De tests waren op het scherpst van de snee", verklapt hij.

  De Wielerbond wil ongevallen met motards en volgwagens in het peloton vermijden. "De leeftijdsgrens wordt vervangen door de invoering van een attest van rijgeschiktheid", klinkt het. "Zo worden opnieuw extra maatregelen genomen om het gemotoriseerde verkeer in de wielerkaravaan in goeie en veilige banen te leiden."

   

  Paul Herygers, ex-wereldkampioen veldrijden maar ook motard, is alvast geslaagd voor zijn testen. "We kregen reactietesten, psychologische testen, oogtesten... We moesten door Brussel rijden en kregen instructies. We zijn een hele dag bezig geweest en het was op het scherpst van de snee. De tests waren niet om mee te lachen."

   

  Maar volgens Herygers is het wel een broodnodige verandering. "Er waren veel piloten die een passie hadden voor de koers, maar ik betwijfel of het effectief motards waren. Daarom is het goed dat ze er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden."