• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wiggins zet Gent op stelten: "Ben hier gewoon omdat ze mij dat gevraagd hebben"

  Bradley Wiggins (38) was gisteren te gast in Gent op "Bal Pedal". De Britse ex-Tour-winnaar kwam er praten over zijn boek "Icons", de Vlaamse klassiekers en de werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts. "Voor België en de sport zou het fantastisch zijn mocht het hem lukken."

  De opvallende passage van Wiggins samengevat:

  "Van Avermaet is mijn favoriet voor dit weekend"

  Zaterdag staat met de Omloop Het Nieuwsblad de eerste (kassei)klassieker van het seizoen op het programma. Bradley Wiggins kijkt ernaar uit. "De klassiekers veranderen nooit. De wegen zijn nog altijd dezelfde als in de tijd van Coppi, Merckx of Boonen", zei de flegmatieke Brit gisteren in de Vooruit in Gent.

   

  "De Omloop is meteen een grote wedstrijd. Als je die kan winnen heb je een semiklassieker op zak. Ik verwacht dit weekend veel van Van Avermaet. Hij kent de wegen en is in de beste periode van zijn carrière. Hij is mijn favoriet."

   

  Wiggins kwam in Gent ook zijn boek "Icons" voorstellen. Zijn er vandaag nog iconen in de wielersport? "Froome. Hij is de beste ronderenner van zijn generatie. Ook Gilbert en Van Avermaet zullen iconen zijn als ze gestopt zijn. Soms besef je niet dat het iconische figuren zijn tot ze stoppen. Er zullen altijd iconen zijn en blijven."

   

  "De wielersport heeft mij niet nodig om zich te promoten. Ik ben hier gewoon omdat ze mij dat gevraagd hebben. Ik hou van de sport en de mensen willen horen wat ik te zeggen heb omdat ik de Tour gewonnen heb. Ik weet waarover ik praat en ken de geschiedenis. Dat geeft me een platform om te praten over de wielersport."

  De wielersport heeft mij niet nodig om zich te promoten. Ik ben hier gewoon omdat ze mij dat gevraagd hebben.

  Bradley Wiggins

  #BikeDrop:

  "Records zijn er om gebroken te worden"

  Op 16 of 17 april valt Victor Campenaerts het werelduurrecord (54,526km) van Bradley Wiggins aan. Hoe schat de Brit de kansen in van de Europese kampioen tijdrijden? "Hij heeft een goede kans om mijn record scherper te breken", verwacht Wiggins.

   

  "Ik zal ook zeker kijken. Het zou goed zijn voor de sport mocht het hem lukken ook. Het is een leuke jongen en een geweldige atleet. Voor België en de wielersport zou het fantastisch zijn. Records zijn er nu eenmaal om gebroken te worden."

   

  Op die manier verdwijnt Wiggins wel uit de geschiedenisboeken. "De sport evolueert nu eenmaal. Ik heb mijn ding gedaan, nu is het aan aanderen. Ik wil hier binnen 5 jaar niet nog eens komen zitten en praten over mijn werelduurrecord."

  Ik wil hier binnen 5 jaar niet nog eens komen zitten en praten over mijn werelduurrecord.

  Bradley Wiggins

  Wiggins overhandigde Campenaerts vorig jaar de Kristallen Fiets.

  Wiggins geniet van een glas in Gent: