• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Plaetsen: "Ik trek met vertrouwen richting het EK indoor"

  Volgens Van der Plaetsen zit de basis goed, maar gelooft hij dat er nog rek zit op zijn score.

  Thomas Van der Plaetsen behoort tot de Belgische selectie die dit weekend present zal tekenen op het EK indoor in Glasgow. De meerkamper voelt zich naar eigen zeggen goed en aast op een medaille. 

  Geplaagd door een ziekte en blessures is het van 2014 geleden dat Van der Plaetsen nog eens een indoorseizoen kon aanvatten. In dat jaar pakte hij brons op het WK indoor. 

   

  En volgens hem zijn de omstandigheden met toen gelijklopend. "Ik denk dat ik opnieuw voor een medaille kan gaan", zegt Van der Plaetsen. "Ik plaatste mij met een mooie score voor dit EK, maar ik heb het gevoel dat er nog rek op zit. Ik heb nog wat liggen schaven aan kleine dingen die mij hopelijk een nog betere score kunnen opleveren."

  Positieve stress

  Van der Plaetsen ziet vier of vijf atleten meedingen naar een medaille. Waar ligt dan de sleutel om er effectief eentje te winnen? "Zo weinig mogelijk fouten maken. In de zevenkamp is er weinig ruimte om iets recht te trekken. Ik hoop daarom op een goede start. Die zal me vertrouwen geven voor het verdere verloop."


  De voorbije jaren waren er telkens nog wat kleine kwaaltjes waarmee Van der Plaetsen rekening moest houden. Hoe zit het nu? "Ik voel me goed. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug en daarom sta ik hier met vertrouwen. Ik heb er zin in en voel enige positieve stress voor het komende weekend."

  Bekijk hier het interview met Thomas Van der Plaetsen