• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sergio Ramos extra speeldag geschorst na opzichtige gele kaart

  Ramos mist nu ook mogelijk de heenmatch van de kwartfinales.

  Sergio Ramos krijgt een speeldag extra schorsing in de Champions League. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA beslist, nadat Ramos in de heenmatch tegen Ajax een opzichtige gele kaart pakte.

  Het plannetje van Ramos is dus mislukt. De Real-verdediger pakte in het slot van de partij een gele kaart, zijn derde, zodat hij enkel de return tegen Ajax zou moeten missen. Ramos zou op die manier niets meer moeten vrezen indien Real de kwartfinales zou bereiken. 

   

  De verdediger gaf na de wedstrijd ook zelf aan dat hij bewust een gele kaart pakte. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet forceerde. Gezien het resultaat was het iets waar ik mee bezig was", zei hij aan de Spaanse krant Marca.

   

  Nadien zwakte hij zelf die uitspraken af, maar het kwaad was geschied. De disciplinaire commissie van de UEFA legde Ramos een bijkomend duel schorsing op. Als Real volgende week dinsdag Ajax uitschakelt, mist hij dus ook de heenmatch va de kwartfinales.