• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roland Duchâtelet krijgt Charlton Athletic maar niet verkocht

  Van een goed huwelijk tussen Charlton en Duchâtelet is er nooit echt sprake geweest.

  Roland Duchâtelet zit met de handen in het haar. Fans van Charlton Athletic protesteren al jaren tegen hun eigenaar, maar die krijgt de club niet verkocht. Daarom eist hij nu dat de overkoepelende English Football League (EFL) de derdeklasser overneemt.

  Fans van Charlton en Duchâtelet, die de club kocht in 2014, leven al enkele seizoenen op voet van oorlog. Sinds zijn overname kende de club alleen maar sportieve decepties. In 2016 degradeerde Charlton uit de Championship (Engelse tweede klasse) en het speelt nu al voor het derde seizoen op een rij in de League One (derde klasse). 

   

  De fans hebben al enkele jaren genoeg van hun Belgische eigenaar. Het regende de voorbije seizoenen protesten in The Valley, het stadion van Charlton. Afgelopen weekend beleefden deze protesten een dieptepunt.

  Duchâtelet is al jaren niet meer te zien in The Valley. Hij is er nooit een graag geziene gast geweest.

  Fake news

  Zo werden enkele eigendommen van Duchâtelet in België beklad, voor de club het sein om vandaag een statement de wereld in te sturen. De club wijst fake news aan als aanleiding waarom enkele fans speciaal naar België trokken om enkele huizen van Duchâtelet te gaan besmeuren.


  Volgens de mededeling raakten de fans oververhit doordat er zogezegd jeugdspelers van Charlton op waterrantsoen waren gezet, hetgeen volgens de club dus niet klopt. 

  Fans van Charlton trokken naar België om enkele eigendommen van Duchâtelet te bekladden.

  Niet genoeg bescherming

  De vele protesten en acties zoals het voorbije weekend helpen volgens de club niet om iemand te vinden die Charlton wil overkopen. En daarom komt Duchâtelet met een opvallende vraag. Zo wil hij dat de EFL (de overkoepelende organisatie voor voetbalclubs in de Championship, League One en League Two) de club koopt.


  Duchâtelet onderbouwt die eis door te stellen dat de EFL buitenlandse eigenaren zoals hij niet genoeg beschermt. Ook op het gebied van financiën slingert hij enkele verwijten naar het hoofd van de EFL. 


  De organisatie heeft laten weten dat ze het voorstel van onze landgenoot ontvangen heeft. "Dat zal worden bekeken en vervolgens adequaat worden beantwoord", aldus de EFL.

  Duchâtelet vraagt de EFL om Charlton over te nemen.