• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real-talent Vinicius Jr. heeft eerste selectie voor Brazilië beet

  Wordt Vinicius Junior ook snel een sleutelspeler voor Brazilië?

  Vinicius Junior, het nieuwe talent bij Real Madrid, heeft zijn eerste selectie voor Brazilië beet. De flankaanvaller werd door bondscoach Tite opgenomen in de ploeg voor twee aankomende oefenduels. 

  De Seleçao oefent in Porto op 23 maart tegen Panama, drie dagen later volgt er een vriendschappelijk duel tegen Tsjechië in Praag. Volgens Tite zijn deze duels het ideale moment voor Vinicius Jr., die onder Santiago Solari op korte tijd is uitgegroeid tot een sleutelspeler bij Real, om extra ervaring op te doen.

   

  "Hij zit bij een zeer veeleisende club'', zei de bondscoach. ,"Ik wil hem de kans geven bij de nationale ploeg om zich verder te ontwikkelen. Het is goed voor hem om de sfeer in de kleedkamer op te pikken en de druk van het gele shirt op zijn schouders te voelen.''

   

  De Brazilianen zullen naar eigen zeggen wat experimenteren tijdens de twee duels. Ze moeten het onder meer doen zonder sterspelers Neymar en Fernandinho. Ook Marcelo, ploegmaat van Vinicius Jr. bij Real, is niet opgeroepen.

  De selectie van Brazilië