• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lampaert: "Dit is een test, maar de serieuze examens volgen later"

  Yves Lampaert.

  Yves Lampaert temt de Muur.

  Deceuninck-Quick Step trekt weer met een trosje kanshebbers naar de eerste klassieker van het seizoen. Belgisch kampioen Yves Lampaert en tweevoudig winnaar Philippe Gilbert zijn twee van de speerpunten. "Ik hoop mijn handen eens in de lucht te steken in deze trui", zegt Lampaert. Gilbert: "Als ik nu al 100 procent zou zijn, zou ik problemen hebben."

  Lampaert: "Heb deze winter nooit echt het goeie gevoel gehad"

  "Het is spannender dan anders", zegt Yves Lampaert, die voortaan het voorjaar als Belgisch kampioen mag afhaspelen. "Ik denk dat ik er goed mee omga. Ik blijf Yves en ik doe mijn best. Er is zeker druk, maar ik leg mezelf geen druk op. Ik wil vooral genieten van deze trui en het voorjaar."

   

  "Ik heb deze winter nooit echt het goeie gevoel gehad, maar in de koersen gaat het wel goed. Het was ook redelijk druk, maar na verloop van tijd leer je wel neen zeggen. In de Provence en de Algarve ging het goed en ik hoop die lijn door te trekken. Ik hoop mijn handen eens in de lucht te steken in deze mooie trui."

   

  "Het kan wel dat ik nu extra geviseerd word", stelt Lampaert, "maar dan kunnen mijn ploegmaats daar van profiteren. Ik wil dit voorjaar nagaan waar ik geraak. Ik krijg er een kans voor en ik probeer die met twee handen te grijpen. Als ik de Omloop kan winnen, dan laat ik die niet liggen. Maar het is vooral belangrijk dat de zege in de ploeg blijft, zodat de grote baas tevreden blijft."

   

  Nick Nuyens was in 2005 de laatste Quick Step-renner die de Omloop kon winnen. "Het is tijd om daar verandering in te brengen. We zijn allemaal in vorm en dit is een eerste test, maar de serieuze examens volgen pas eind maart. Je moet alles een beetje met een korreltje zout nemen. We moeten slim en niet te laks koersen. Dan kunnen we onszelf niet te veel verwijten."

  Ik heb deze winter nooit echt het goeie gevoel gehad, maar in de koersen gaat het wel goed. Het was ook redelijk druk, maar na verloop van tijd leer je wel neen zeggen. In de Provence en de Algarve ging het goed en ik hoop die lijn door te trekken. 

  Yves Lampaert

  Gilbert: "Deze koers is veel veranderd"

  Philippe Gilbert won in 2006 en 2008 de Belgische openingskoers. "Ik ben sindsdien veranderd als atleet, maar de koers is zelf ook veranderd. Dit is een echte klassieker geworden, met een zwaarder profiel. Ik verwacht zaterdag een heel zware koers."

   

  Bob Jungels is de nieuwe factor in het sterke Quick Step-blok. Gilbert: "Bob heeft veel kwaliteiten, ook op zo'n parcours. Hij zal er bij zijn. Ik ben er zeker van. Ik koers graag met hem. Hij durft iets te proberen. Hij heeft geen schrik om van ver aan te vallen, zoals in Luik vorig jaar."

   

  Gilbert won al vroeg op het seizoen en kan in Ninove zaterdag mederecordhouder worden. "Dat is geen extra motivatie. Ik rijd alle klassiekers tot Luik en ik wil nog een beetje reserve hebben. Als ik nu al 100 procent zou zijn, dan zou ik een probleem hebben, misschien zelfs al in Vlaanderen."

  Deceuninck-Quick Step op verkenning vanmorgen.