• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vettel vliegt de bandenmuur in met zijn gloednieuwe Ferrari

  Sebastian Vettel

  Zo eindigt de testsessie van Sebastian Vettel.

  De Formule 1-testen voorspellen veel goeds voor Ferrari, behalve gisteren dan. Na 40 rondjes vloog vicewereldkampioen Sebastian Vettel met hoge snelheid van de baan. "Ik kon niks doen", zei hij achteraf.

  Crash Vettel

  Na enkele uitstekende dagen op het circuit van Catalonië was het gisteren even schrikken bij Ferrari. Na 40 vlekkeloze rondes miste Sebastian Vettel een bocht, met hoge snelheid vloog hij recht in de bandenmuur.

   

  De viervoudige wereldkampioen bleef ongedeerd. Na een routinecontrole bij de dokter kon hij tekst en uitleg geven. "Ik voelde dat er linksvooraan iets loos was", sprak Vettel. "Ik kon niks meer doen en stevende recht op de rijbaanwand af."

   

  Ondertussen heeft Ferrari de oorzaak van de crash gevonden. "Het gaat om een probleem met de wielvelg. Die raakte enkele seconden voor de crash beschadigd door een vreemd voorwerp op het circuit.

  De testsessie van Sebastian Vettel eindigt op de takelwagen.

  McLaren weer het snelst

  McLaren blijft verbazen in Barcelona. Voor de tweede dag op een rij zette het team de beste tijd neer. Carlos Sainz jr. snelde het circuit rond in 1'17"144.

   

  Toch weet de Spanjaard dat die chrono geen garantie op succes is. "Het is altijd leuk om bovenaan te staan, maar we zullen de poleposition niet veroveren in Australië. We zullen er ook niet winnen", blijft Sainz nuchter. "Dit zijn maar de testen voor het nieuwe seizoen."

  Echte test volgt in Grote Prijs van Australië

  Toptijden zijn geen prioriteit tijdens de Formule 1-testen in Barcelona. Momenteel sleutelen de renstallen volop aan de nieuwe bolides, testen ze banden uit en draaien ze lang niet allemaal met evenveel benzine het circuit op.

   

  De echte afspraak volgt half maart in de openingsmanche in Australië. Dan weet u welke teams de voorbije dagen verstoppertje hebben gespeeld.