• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Thiam vraagt Waalse atletiekbond uitleg na rel in Berlijn

  RFCL Athlétisme spreekt van een"kwalijke" zaak.

  De club van Nafi Thiam, RFCL Athlétisme, vraagt extra uitleg van de Waalse Atletiekbond (LBFA) naar aanleiding van de kledingrel tijdens het EK van vorig jaar in Berlijn waar Thiam bij betrokken was.

  De zaak gaat over het truitje dat Thiam toen droeg tijdens de eerste proeven van de zevenkamp. Omdat de naam van de nieuwe sponsor daar niet op stond, dreigde de Belgische atletiekfederatie haar even uit competitie te halen. De federatie dreigde bovendien om Thiams tewerkstellingscontract bij de Waalse sportadministratie in te trekken.

   

  Het leidde intussen tot een getouwtrek tussen beide partijen. Daarom vraagt de club van Thiam nu uitleg van de LBFA. "We willen alle hoofdrolspelers horen en meer inzicht krijgen in de verschillende contractuele verplichtingen. De LBFA kan proberen een minimum aan geloofwaardigheid te herwinnen door een intern onderzoek te starten. Dat moet duidelijk maken wie de beslissingen maakte en wie ze uitvoerde in deze kwalijke zaak."

   

  De club doet ook een oproep aan de politieke wereld om een debat te voeren over de financiering van sport en topsport in het bijzonder.