• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wellens: "Mijn hart ligt nog altijd bij de Waalse klassiekers"

  Tim Wellens.

  Lotto-Soudal rekent in het Vlaamse openingsweekend op kopmannen Tim Wellens en Tiesj Benoot. "Ik zal minder omstuimig zijn dan vorig jaar", belooft Wellens. "De zin is groot om weer te koersen", zegt Benoot, die terugkeert van een hoogtestage.

  Wellens: "Ik was vorig jaar zot gemaakt door de tv-uitzendingen"

  Tim Wellens won dit seizoen al op Mallorca en in de Ruta del Sol. "Mentaal is dat goed, maar ik besef ook dat het niet goed genoeg is. Er is een groot verschil tussen WorldTour-koersen en niet-WorldTour-koersen", zegt Wellens aan Sporza.

   

  "Iedereen zal klaar zijn voor de Omloop. Veel renners hebben al gewonnen en dus zijn er veel potentiële kanshebbers op de zege. Ik zie misschien 20 kanshebbers en veel Belgen."

   

  "Wat voor mij het ideale scenario is? Een lastige wedstrijd, een koers die vroeg openbreekt en een finale waarin iedereen geïsoleerd zit. Vorig jaar was ik in mijn eerste Omloop wat onstuimig met een vroege aanval, maar ik was zot gemaakt door de tv-uitzendingen van de jaren voordien."

   

  "Toen was het altijd van ver koers, maar vorig jaar was dat onder meer door de wind niet mogelijk. Daar heb ik uit geleerd en zaterdag zal ik zuiniger omspringen met mijn krachten."

   

  Wellens rijdt zijn tweede Omloop, maar gooit het roer nog niet (helemaal) om. De Waalse klassiekers blijven zijn grote liefde. "Misschien komen er in de toekomst nog wedstrijden bij, maar mijn hart ligt nog altijd bij de Waalse koersen. Ik ken die streek en mijn focus zal altijd daar liggen."

  Iedereen zal klaar zijn voor de Omloop. Veel renners hebben al gewonnen en dus zijn er veel potentiële kanshebbers op de zege. Ik zie misschien 20 kanshebbers en veel Belgen.

  Tim Wellens

  Benoot: "Echte belangrijke wedstrijden komen later"

  Met Tiesj Benoot heeft Lotto-Soudal nog een ijzer in het vuur. Benoot pikt weer aan na een hoogtestage op de Sierra Nevada. "Dat heb ik vorig jaar voor het eerst geprobeerd en dat is goed meegevallen. Ik zag geen reden om het dit jaar anders te doen", legt Benoot uit.

   

  "Ik voel me weer goed, maar iedereen zal in orde zijn. Veel renners hebben al gewonnen, maar vanaf zaterdag begint iedereen opnieuw. Dan telt het echt. Dan zal ik ook mijn eerste zege proberen te pakken."

   

  Vorig jaar eindigde geen Lotto-renner in de top 10. "We hebben toen gekoerst om te winnen en dat was achteraf bekeken misschien niet zo slim. Maar het is allemaal relatief. In België kijkt iedereen hard uit naar het openingsweekend, maar de echte belangrijke wedstrijden komen daarna. Maar als je zaterdag wint, dan telt dat ook."