Ga naar de inhoud

"Big cat spotted in Manchester": City ruilt Nike voor Puma

 do 28 februari 2019 09:38
City speelt nu nog met Nike op zijn shirts.

Manchester City speelt vanaf volgend seizoen met shirts van het Duitse sportmerk Puma. De Engelse topclub is nu nog te zien in Nike-outfits. "Dit is onze grootste deal ooit", laat Puma weten.

Ook Dortmund, Marseille en Milan in Puma

Rode Duivel Vincent Kompany speelt al enkele jaren met schoenen van Puma. Vanaf volgend seizoen is ook zijn uitrusting bij Manchester City van het Duitse sportmerk. 

 

Bij Puma, dat ook de shirts van onder meer Borussia Dortmund, Olympique Marseille, AC Milan en de nationale ploegen van Uruguay en Italië sponsort, spreken ze van "de grootste deal ooit".

 

Hoeveel het Duitse sportmerk, met een grote kat als logo, precies betaalt, is niet bekend. Britse media spreken van een bedrag van bijna 60 miljoen euro per jaar.

 

"Een faire deal", aldus CEO Bjørn Gulden. "Manchester City is de beste ploeg in Engeland. Het is bovendien een heel vooruitstrevende club. Het is de bedoeling dat we in elke markt een grote club hebben. Dat is nu het geval."

"Iemand heeft een grote kat gezien in Manchester"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kompany heeft al langer een contract met Puma

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.