• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stig Broeckx: "Koersen was mijn droom, maar ik heb pech gehad"

  Stig Broeckx

  Stig Broeckx in Bargoens: "Ik wil weer zelfstandig kunnen leven."

  In het Eén-programma Bargoens kunt u elke week naar de individuele strijd van Stig Broeckx (28) kijken. "Ik wil gewoon zo snel mogelijk weer mens zijn", vertelt de wielrenner die in 2016 voor dood werd achtergelaten na een valpartij. Kijk hieronder naar 2 fragmenten uit aflevering 2 van Bargoens.

  "Over de koers weet ik niet veel meer"

  Stig Broeckx zat in de fleur van zijn leven toen hij in 2016 van zijn fiets werd gekatapulteerd in de Ronde van België. "Over de koers weet ik niet veel meer", vertelt hij in Bargoens.

   

  "Het is heel raar, maar van de laatste 5 jaar herinner ik me weinig. Toen ik in het ziekenhuis lag, dacht ik dat ik nog aan het studeren was terwijl we al bijna 10 jaar verder waren. Koersen was mijn droom, maar ik heb pech gehad."


  "Stiekem hoop ik misschien op een rentree, maar ik wil vooral zelfstandig kunnen leven. En een beetje fietsen. Dat zou al heel veel voor mij betekenen, want nu fiets ik met een driewieler."

  "Weer fietsen met een gewone fiets"

  Stig Broeckx kijkt het liefst vooruit, niet achteruit. "Het is niet goed om daarover na te denken", zo vertelt hij. "Ik onthoud alleen de positieve dingen, dat vind ik het beste."

   

  In mirakels gelooft Broeckx niet. "Ik wil gewoon zo snel mogelijk weer mens zijn. Het klinkt misschien wat raar, maar ik wil gewoon vooruitgaan. Ik moet zelfstandig zijn en kunnen fietsen, minstens met een gewone fiets."