Sporza Wielermanager: wie kiezen Michel Wuyts en José De Cauwer?

  Michel Wuyts en José De Cauwer hebben hun ploeg al gemaakt.

  Hebt u uw ploeg voor de Sporza Wielermanager al gemaakt? Michel Wuyts en José De Cauwer alvast wel. Wie hebben zij in hun ploeg gezet?

  Net als alle wielerliefhebbers kijken Michel Wuyts en José De Cauwer likkebaardend uit naar de start van het Belgische wielerseizoen. Met de Omloop Het Nieuwsblad begint ook de Sporza Wielermanager en Michel en José mochten daarbij niet ontbreken.

  Michel: "Gekozen voor renners die vaak meedoen"

  Michel Wuyts kiest in zijn ploeg voor gevestigde waarden en verrassende namen. "Greg Van Avermaet scoort altijd. Hij zal volgens mij weer een klassieker winnen en Peter Sagan zal dat met zekerheid doen."
   
  Met Jungels, Viviani en Alaphilippe kiest hij 3 renners van Decueninck-Quick Step. "Jungels is een heel interessante figuur en Viviani mag van mij voor winst in Milaan-Sanremo gaan."
   
  Daarnaast vallen ook de namen van Mathieu van der Poel en Sonny Colbrelli op. "Ik dicht Van der Poel kansen op podiumplaatsen en zelfs winst op. En Colbrelli kan scoren in sprintkoersen, maar hij kan ook een klassieker aan."

  Bekijk de 20 namen van Michel Wuyts

  José: "Een ploeg die redelijk zal standhouden"

  Ook José De Cauwer kiest blind voor Greg Van Avermaet en Peter Sagan. "Dat zijn twee zekerheden. Als je die er niet bij neemt, dan wordt het echt gokken. Dan ben je van een andere planeet."

   

  De Cauwer rekent opnieuw op dominantie van Deceuninck-Quick Step. "Alaphilippe is een zekerheid in de klimklassiekers, Lampaert is verlost van Terpstra en kan zijn eigen ding doen, Jakobsen is snel en wordt niet minder snel. En Jungels zal zich meer op de Vlaamse klassiekers richten."

   

  En ook Mathieu van der Poel mag niet ontbreken en daar heeft José een speciale reden voor. "Ik heb Mathieu weten geboren worden en heb aan zijn kraambed gestaan. Ik ben fan van Mathieu, ik houd van zijn stijl."

  Bekijk de ploeg van José De Cauwer