• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen top 8 voor ploegenachtervolging mannen: "Hadden geen superdag"

  Ploegenachtervolging

  Het kwartet De Ketele, Van den Bossche, Ghys en De Vylder bleef 2,5 seconde boven het BR.

  Terwijl de vrouwen zich net wel bij de beste 8 konden scharen op het WK baanwielrennen, vielen de mannen in de ploegachtervolging net uit de boot. "Ik denk dat we onszelf weinig kunnen verwijten. En misschien stijgen we zelfs nog in de ranking", zegt kapitein Kenny De Ketele.

  De ploegenachtervolging bij de mannen bleef op het WK in Polen meer dan 2 seconden boven het het Belgische record dat ze enkele maanden geleden reden in Canada. "Dat is een beetje ontgoochelend", zegt youngster Fabio Van den Bossche. "We hadden niet de superdag waarop we gehoopt hadden."

   

  "We zaten aanvankelijk goed op schema, maar daarna viel het tempo wat terug en we zijn nooit meer in ons ritme geraakt. We missen in vergelijking met de toplanden misschien één renner die wat langere beurten voor zijn rekening kan nemen."

   

  "Met het oog op de Spelen was top 8 beter geweest, maar we hebben wel een paar landen achter ons gehouden die in onze buurt staan op de ranking. We moeten onze olympische droom nog niet opbergen."

   

  Zo klinkt het ook bij Kenny De Ketele. "Ik heb het nog niet uitgerekend, maar het zou zelfs kunnen dat we hierdoor stijgen in plaats van zakken in de ranking."

   

  "Ik denk dat we onszelf weinig kunnen verwijten. We verliezen de meeste tijd op de toplanden in het laatste deel van de wedstrijd. Wij zijn een uitgebalanceerde ploeg en hebben niemand die de boel kan binnenslepen in de laaste kilometer."

  De Ketele: "Zou nog kunnen dat we stijgen in de ranking ondanks deze 9e plaats"

  Van den Bossche: "Beetje ontgoochelend"

  Kopecky: "Met D'hoore in de ploeg een hele verandering"

  Bij de vrouwen was het wel opdracht volbracht en dus kreeg Sporza een gelukkige Lotte Kopecky voor de microfoon. "Ik denk niet dat het een vlekkeloze rit was, maar misschien kunnen we morgen nog iets beter. Al denk ik dat de 7e of 8e plaats wel min of meer onze plaats is in dit veld."

   

  "Je merkt wel dat er een enorme verandering is met Jolien D'hoore in de ploeg. We rijden nu een egaler tempo. Mijn eigen benen voelen ook niet slecht aan. Ik hoop dat ik dat gevoel kan aanhouden de komende dagen."

  Kopecky: "Mijn benen voelen goed aan"