• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin heeft keuze gemaakt: Thomas Johansson wordt zijn coach

  " "

  Johansson en Goffin werkten in 2016 al een jaar samen, hier op Roland Garros.

  David Goffin heeft een opvolger gevonden voor Thierry Van Cleemput, met wie hij na de Australian Open stopte als coach. De beste Belg gaat vanaf Indian Wells (7 maart) opnieuw in zee met de voormalige Zweedse toptennisser Thomas Johansson.

  Goffin nam na een minder begin van 2019, dat volgde op maanden blessureleed in het najaar van 2018, afscheid van Van Cleemput. Onze 28-jarige landgenoot nam zijn tijd om een nieuwe coach te vinden die bij zijn spel en persoonlijkheid paste en was blij vandaag Thomas Johansson te kunnen bevestigen.

   

  Goffin (ATP-21) en Johansson zijn geen onbekenden voor elkaar: de Zweed, die in 2002 de Australian Open won, hoorde in 2016 een jaar tot de entourage van Goffin en Van Cleemput. Dat was het jaar dat Goffin de kwartfinales van Roland Garros haalde en de top 10 in het vizier kreeg.

   

  Vorige week in Marseille liet Goffin de naam Johansson al vallen. Vandaag werd het officieel: "We beginnen onze hernieuwde samenwerking op Indian Wells. Ik kijk er echt naar uit."

  " "

  Johansson, Goffin en Van Cleemput in Wimbledon 2016.