• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Maak dat mee: McLaren rijdt het snelste rondje

  Lando Norris

  Lando Norris (19) staat voor zijn debuut in de Formule 1.

  Op het circuit van Catalonië in Barcelona zijn de testen voor het nieuwe Formule 1-kampioenschap volop aan de gang. En McLaren verbaast zowaar. Gisteren zette Lando Norris, de opvolger van Stoffel Vandoorne, de beste tijd op de tabellen.

  Maar Norris valt ook twee keer stil

  Lando Norris kon gisteren 80 rondjes rijden in Barcelona. Op het einde van de 5e testdag stond hij helemaal bovenaan het klassement, al was zijn bonus miniem. Pierre Gasly reed nauwelijks 6 duizendsten trager met zijn Red Bull. Bovendien stond de Franse ploegmaat van Max Verstappen op hardere (lees: tragere) banden.

   

  Hoe dan ook was het een opsteker voor Team McLaren dat de voorbije seizoenen voortdurend achter de feiten aanliep. Al stonden ze gisteren ook niet te springen in de box. Twee keer moest Norris zijn auto langs het circuit parkeren. De eerste keer kampte de oranje bolide met een hydraulisch probleem, de tweede keer viel de jonge Brit stil kort na zijn snelste ronde. Hij zou niet meer op het circuit komen.

   

  Lees ook: Vandoorne over zijn F1-carrière: "99 procent kan ik niet vertellen"

  Kopzorgen bij de topteams

  Ook topteams Mercedes en Ferrari kregen met pech af te rekenen. Wereldkampioen Hamilton kon 83 rondjes afleggen met de Mercedes W10, maar in de namiddag viel ploegmaat Bottas meteen stil. De Fin reed amper 7 rondjes.


  Ook bij Ferrari baalde de tweede rijder. Charles Leclerc, de opvolger van Kimi Räikkönen bij de Scuderia, kende problemen met de koeling van de SF90. De Monegask moest tevreden zijn met 29 rondjes. Sebastian Vettel had een betere dag. De numero uno bij Ferrari draaide 's namiddags 81 keer rond in Barcelona.

  Lewis Hamilton

  Titelverdediger Lewis Hamilton test in Barcelona de Mercedes W10 uit.

  Echte test volgt in Grote Prijs van Australië

  Over 3 weken gaat het Formule 1-seizoen echt van start met de Grote Prijs van Australië. Dan weet u welke teams de voorbije dagen verstoppertje hebben gespeeld.

   

  Toptijden zijn geen prioriteit tijdens de testen in Barcelona. Momenteel sleutelen de renstallen volop aan de nieuwe bolides, testen ze banden uit en draaien ze lang niet allemaal met evenveel benzine het circuit op. De echte afspraak volgt half maart in Melbourne.