• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel verlaat UAE Tour na val: "Niets gebroken, dat is opluchting"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel stond vanochtend aan de start voor zijn 4e dag in de WorldTour.

  Het WorldTour-debuut van Remco Evenepoel (19) is abrupt tot een einde gekomen. Het talent van Deceuninck-Quick Step kwam vandaag in de vierde rit van de UAE Tour ten val. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd, maar komt met de schrik vrij. "Ik voel me oké. Hopelijk kan ik snel herstellen."

  Remco Evenepoel geeft op na valpartij in de UAE Tour

  Bij kilometerpaal 85 meldde de organisatie de opgave van Remco Evenepoel. "Blijkbaar stond er een motor van de organisatie langs de kant van de weg en moesten de renners uitwijken. Iemand heeft Remco geraakt of Remco heeft de motor geraakt, dat weten we nog niet", vertelt ploegleider Geert Van Bondt aan onze redactie.

   

  "Ik denk dat ook de omstandigheden hun rol gespeeld hebben, het was 32 graden. Hij voelde zich op een bepaald moment een beetje ongemakkelijk, voelde zich draaierig en dus hebben ze hem voor alle zekerheid toch maar meegenomen naar het ziekenhuis."

   

  Daar bleek de schade mee te vallen. "Het is een valpartij zoals zo vaak gebeurt", vertelt ploegdokter Yvan Van Mol aan Sporza. "Hij heeft veel schaafwonden, vooral aan zijn rechterkant. Maar meer is er niet te vertellen. We kunnen er geen verhaal van maken, want er is niets ernstigs aan de hand."

   

  Evenepoel zelf is vooral ontgoocheld. "Dit is niet hoe ik mijn eerste WT-wedstrijd wou beëindigen. Maar los van wat stramheid, voel ik mij oké. Er is niets gebroken, dat is een opluchting. Ik hoop dat ik snel kan herstellen en weer kan aansluiten bij de Wolf Pack." Aan het programma van Evenepoel wordt alvast niets gewijzigd. Over 3 weken rijdt hij Nokere Koerse.

  Lees de tweets van Deceuninck-Quick Step: