• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  D'hoore snelt naar brons op scratch: "Hopelijk komen er nog een paar bij"

  Jolien D'hoore

  Jolien D'hoore heeft een eerste medaille op zak op dit WK.

  Jolien D'hoore bewees op de openingsdag van het WK baanwielrennen in Polen dat ze goed gepiekt heeft. "Maar de scratch is altijd wat een loterij. In de ploegkoers hoop ik te tonen dat ik een goeie conditie heb."

  Op zowat elk groot kampioenschap graait Jolien D'hoore een medaille mee in de scratch, maar het goud ontsnapt haar steeds. "Weer brons", foeterde ze toch enigszins. "Ik ben wellicht de meest regelmatige in de scratch."

   

  "Maar voor hetzelfde geld eindigde ik 4e of lag ik erbij bij die val. Het was heel hectisch. Er werd overal getrokken en geduwd. Ik raakte ingesloten, maar kon gelukkig nog rechtblijven. Ik was wel volledig mijn ritme en mijn snelheid kwijt, maar ik was zo kwaad en gefrustreerd dat ik nog per se op het podium wou staan."

   

  "De scratch is altijd wat gokken. Het is een loterij. Je kunt niet tonen hoe sterk je bent, want je moet meer afwachten. Ik hoop in de ploegkoers wél te tonen dat de conditie goed is. Dat is het hoofddoel van Lotte (Kopecky) en mij."

   

  "Eigenlijk was de ploegenachtervolging het belangrijkste vandaag. Daar zat ik vooral met mijn gedachten. Daarna moest ik dan de knop omdraaien. Maar goed, het is een medaille, dat is mooi voor België. Hopelijk komen er nog een paar bij."

  D'hoore: "Alweer brons"

  De tumultueuze finale van de scratch