• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Treuzelende ballenjongens kosten Roeselare 1.500 euro

  Esteban Casagolda na een van de goals van Roeselare tegen Lommel.

  Roeselare moet een boete betalen aan de KBVB. De reden: een aantal ballenjongens heeft het spel vertraagd in de match tegen Lommel.

  Het incident deed zich voor na de 3-2 van Roeselare, dat het duel uiteindelijk met 4-2 zou winnen.

   

  Scheidsrechter Kevin Van Damme stelde vast dat ballenjongens talmden om de bal opnieuw in het spel te brengen. Minstens twee keer leidde dat tot aanzienlijke vertraging.

   

  "Aangezien het pas gebeurde na het doelpunt dat Roeselare op voorsprong bracht, kan er met zekerheid van uitgegaan worden dat het om intentionele vertragingsmanoeuvres gaat", aldus de Geschillencommissie.     

   

  Bondsprocureur Kris Wagner ging uit van een spontane actie, uit eigen initiatief van de ballenjongens. Een boete van 1.500 euro, waarvan 500 met uitstel, was zijn voorstel.

   

  De Geschillencommissie betwijfelt echter dat de ballenjongens op eigen initiatief het spel vertraagden en had Roeselare graag gehoord over de rol van de club. Maar Roeselare stuurde geen vertegenwoordiger naar de zitting.     

   

  "Uit de informatie waarover de Geschillencommissie beschikt, kan niet uitgesloten worden dat het om een georkestreerde aansturing gaat. Daarom lijkt het ons gepast een strengere straf op te leggen dan deze die door het Bondsparket wordt gevorderd", luidt het vonnis.