• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  UCI bevestigt: Campenaerts valt werelduurrecord aan in Mexico

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts werd 2 keer Europees kampioen tijdrijden.

  De kogel is door de kerk: Victor Campenaerts doet in april een gooi naar het werelduurrecord. De renner van Lotto-Soudal plant zijn recordpoging op 16 of 17 april op de wielerbaan van Aguascalientes in Mexico. "Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om dit project aan te pakken", zegt Campenaerts.

  Het huidige record staat sinds juni 2015 op naam van Bradley Wiggins, die toen in Londen 54,526 kilometer aflegde. Campenaerts, die zich momenteel voorbereidt met een hoogtestage in Namibië, reist drie weken voor zijn recordpoging af naar Mexico.

   

  De wielerbaan van Aguascalientes bevindt zich op 1.800 meter boven zeeniveau en was al enkele keren het toneel voor een werelduurrecordpoging. "Het werelduurrecord is een uniek onderdeel van de wielersport. Dat record verbreken zou voor mij een manier zijn om een klein stukje wielergeschiedenis te schrijven", zegt Campenaerts, tweevoudig Europees kampioen tijdrijden.

   

  “Ik heb bijzonder veel respect voor de huidige recordhouder Bradley Wiggins. Ik beschouw mezelf niet als een betere atleet dan de voormalige Tourwinnaar en vijfvoudig olympisch kampioen. Maar door de voorbije jaren progressie te boeken en rekening te houden met elk mogelijk detail, hoop ik kans te maken om het werelduurrecord over te nemen."

   

  "Voor mezelf zijn het werelduurrecord, de wereldtitel tijdrijden en de olympische titel tijdrijden de drie dromen die ik de komende jaren wil nastreven, te beginnen met het werelduurrecord.”

   

  “Momenteel ben ik op stage in Namibië, waar ik mij in optimale omstandigheden kan voorbereiden op de aanval. Ik ben heel blij dat de poging kan plaatsvinden en dat ik van mijn ploeg Lotto-Soudal de kans heb gekregen om dit project aan te pakken", aldus Campenaerts, die op het laatste WK op de weg brons pakte in de tijdrit.

  "Ik probeer geschiedenis te schrijven"