• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mulder over Veljkovic in RSCA-Club: "Deze man houdt écht van voetbal"

  Filip Joos en Jan Mulder.

  Filip Joos en Jan Mulder.

  Extra Time kon maandagavond niet voorbij aan wat velen als een "provocatie" omschreven: Dejan Veljkovic die Anderlecht-Club Brugge bijwoonde. Jan Mulder besprak de komst van Veljkovic op zijn manier.

  Jan Mulder koos Dejan Veljkovic als zijn Moment van de Week. De spijtoptant in het voetbalschandaal nam zondagnamiddag plaats in de hoofdtribune van Anderlecht tijdens de topper tegen Club Brugge, samen met zijn advocaat Kris Luyckx.

   

  Mulder: "Ik heb gekozen voor twee mannen die een voetbalwedstrijd bezochten en de aandacht trokken. In een schitterende zon op Sunset Boulevard gingen ze als het ware naar de Oscar-uitreiking: advocaat Luyckx en makelaar Veljkovic zagen we in de tribune zitten."

   

  "Iedereen die dit zag, dacht: waarom is dit nu nodig? Zoveel redenen om trots te zijn op wat er gebeurd is, heb je nu ook weer niet."

   

  "Maar als voetbalromanticus zeg ik: deze mensen houden écht van voetbal. Dit is grote en pure voetballiefde, zonder winstbejag. Ze moesten naar een voetbalveld en toevallig was dat het Astridpark. Eigenlijk was dit heel mooi..." 

  "Je doet alsof ik iets raars zeg"

  "Ik zou me schamen", vult Marc Degryse aan. "Hij zit daar alsof er niks gebeurd is. Of vind je wat hij gedaan heeft allemaal normaal? (tegen Frank Raes:) Je doet alsof ik iets heel raars zeg. Van mij mag hij daar gaan zitten, maar het is gênant."

   

  Wesley Sonck: "Na dit gedoe zou je toch niet meer durven buiten te komen? Ik zou me thuis gewoon verstoppen. En ik zou al zeker niet naar Anderlecht-Club Brugge gaan."

  Mulder in Extra Time over Veljkovic: