• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Palace-watcher: "Batshuayi past perfect bij de stijl van Crystal Palace"

  Michy Batshuayi

  Michy Batshuayi heeft zijn 1e goal voor Crystal Palace gemaakt. Volgen er nog meer?

  Michy Batshuayi slaagde er afgelopen weekend in zijn eerste basisplaats bij Crystal Palace op te luisteren met een doelpunt. Zijn concurrent in de spits, Christian Benteke, zal het knarsetandend aangekeken hebben.

  Volgens Simon Collings, die Crystal Palace volgt voor de London Evening Standard, zijn Michy Batshuayi en Palace een match made in heaven. "Roy Hodgson zocht al langer naar een goaltjesdief, iemand die het verschil kan maken in het strafschopgebied. Daar had Crystal Palace tot dan problemen mee."

   

  "In de eerste helft tegen Leicester zagen we duidelijk wat de bijdrage van Batshuayi kan zijn. Hij werd niet enorm veel betrokken in het spel, maar bij die goal bewees hij wel dat hij de intelligentie en de techniek heeft om snel te reageren, zoals Hodgson van hem verlangt. Ik denk dat ze met Batshuayi een klassieke fox in the box hebben."

   

  "De fans van Palace keken ook enorm uit naar de komst van Batshuayi. Bij zijn eerste korte invalbeurt was hij al meteen erg kwiek, met onmiddellijk een assist ook. Zijn stijl past perfect bij de club, zoals hij eerder ook perfect paste bij het directe spel van Dortmund. En de verstandhouding met Zaha en Townsend kan alleen maar beter worden."

   

  Crystal Palace bedong wel geen aankoopoptie, zodat de kans dat hij langer dan een half seizoen in Selhurst Park blijft klein is. "Chelsea gebruikt Palace als etalage voor Batshuayi. Ze hopen dat hij met een handvol goals zijn marktwaarde kan opdrijven en andere potentiële kopers kan aantrekken."

  "Benteke wordt door komst Batshuayi extra op de proef gesteld"

  Voor 1 iemand is de komst van Michy Batshuayi naar Palace slecht nieuws: Christian Benteke. "Hij kwam nochtans via de grote poort binnen. In zijn eerste seizoen was hij fantastisch en van vitaal belang voor de redding van de club", herinnert Collings zich.

   

  "Maar vorig jaar worstelde hij met zijn vertrouwen. Hij liet spelers rondom hem wel beter draaien, maar vond zelf de weg naar het doel niet. En daar leven spitsen toch van."

   

  "Dit seizoen werd hij afgeremd door een blessure. Nu voelt hij zich weer beter, maar met de komst van Batshuayi wordt hij extra op de proef gesteld. Als hij nog eens een kans krijgt, zal hij die zonder twijfel moeten grijpen."