• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gele kaart van Sergio Ramos tegen Ajax krijgt nog een staartje

  Sergio Ramos.

  Ramos kreeg in het slot van de match tegen Ajax geel.

  De Europese voetbalbond UEFA roept Real Madrid-verdediger Sergio Ramos op het matje voor zijn gele kaart tegen Ajax. De Spanjaard gaf toe dat hij bewust in het boekje van de scheidsrechter was geraakt, maar slikte die woorden daarna weer in. De UEFA mengt zich nu echter in de zaak.

  Real Madrid won twee weken geleden zijn heenmatch van de 1/8e finales op het veld van Ajax: 1-2. Sergio Ramos pakte in die wedstrijd geel. De verdediger is op die manier geschorst voor de return, maar kan zo wel de (eventuele) kwartfinales met een propere lei aanvatten.

   

  Ramos gaf na de wedstrijd toe dat hij opzettelijk geel had gepakt, maar zag waarschijnlijk in dat de UEFA niet echt kan lachen met zo'n gedrag. Ramos draaide zijn woorden terug, maar het kwaad was al geschied. 

   

  De UEFA opende een onderzoek en Ramos werd door de Tuchtcommissie in staat van beschuldiging gesteld. De zaak komt donderdag voor. Ramos riskeert nu een zwaardere schorsing.