• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sam Maes na dubbel brons: "Ik sta zelf versteld van dit seizoen"

  Sam Maes.

  Sam Maes (archieffoto) pakte twee keer brons op het WK.

  Met brons op de reuzenslalom en de slalom heeft Sam Maes (20) zijn prijzenkast stevig gevuld op het WK alpineskiën voor junioren. "De laatste maanden heb ik stappen gezet."

  "Tevreden met brons"

  "Ik heb heel hard genoten", zegt Sam Maes na zijn succesvolle bronzen tweedaagse. "Ik zal zeker heel mijn leven terugdenken aan deze dagen."

   

  "Of ik er alles uitgehaald heb? Je moet op het WK altijd tevreden zijn met een medaille. In de reuzenslalom hoopte ik te winnen, maar een WK is een eendagswedstrijd en er waren twee skiërs beter. Daarom ben ik tevreden met brons."

   

  Sam Maes gaf dit seizoen al meermaals zijn visitekaartjes af in de Wereldbekermanches in de reuzenslalom en was dus ook op dit WK op de afspraak.

   

  "Of ik veel reacties krijg? Enkele toppers feliciteren me en zeggen dat ik zo moet voortdoen, dat het nog wel vaker zal lukken. Het is leuk om zulke gesprekken mee te maken."

  "Ik moet spiermassa kweken"

  Heeft Sam Maes dit seizoen de vooruitgang geboekt die hij wilde boeken? "Zeker. Na de Winterspelen heb ik gemerkt dat ik nog een grote stap moet zetten tot de wereldtop. Mijn 32e plaats was niet slecht, maar het tijdsverschil was groot. De laatste maanden heb ik stappen gezet. Ik sta zelf een beetje versteld van dit seizoen."

   

  Maes skiet naar eigen zeggen agressiever door de aanpak van zijn nieuwe coach, maar moet vooral ook op fysiek vlak nog groeien. "Ik moet spiermassa kweken en op die manier volgen ook de kilo's. Dat is deze zomer zeker een groot aandachtspunt."

   

  "Het wordt volgend jaar vooral belangrijk om te zien dat ik fysiek en technisch beter word. Als je op die twee punten let, dan komen ook de resultaten vanzelf."