• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Klierkoorts houdt Offredo (Wanty-Gobert) uit Belgische openingsweekend

  " "

  "Al meer dan een maand ben ik heel vermoeid", zegt de Fransman in Belgische loondienst.

  De Belgische wielerploeg Wanty-Gobert ziet een stevig ijzer afvallen voor de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag. De Fransman Yoann Offredo kampt met klierkoorts: "Ik ben al een maand heel vermoeid."

  Offredo reed zijn laatste 2 koersen, de Clasica Almeria en de Ronde van de Algarve, niet uit. Gisteren op Eurosport vertelde Offredo wat er scheelt: "De koers bestaat uit hoogtes en laagtes. Al meer dan een maand lukt het helemaal niet. Ik ben heel vermoeid. De dokters stelden klierkoorts vast, waar ik al 1,5 maand mee sukkel. Dat verklaart mijn slechte gevoelens van de voorbije tijd."

   

  "Ik zit in een moment van twijfel. Ik heb een sterke winter achter de rug. Ik heb heel veel getraind. Als je dan in de wedstrijden merkt dat je niet op niveau bent, komt dat aan. Maar ik houd het hoofd rechtop. Ik ben goed omringd, door mijn familie en door een competente staf. Ik kom hier uit."