• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Imke Courtois wordt experte "sport en gezondheid" bij Sporza/VRT NWS

  Imke Courtois.

  Imke Courtois.

  Het takenpakket van Imke Courtois bij de VRT wordt uitgebreid. De voetbalanaliste zal binnenkort haar expertise in de domeinen sport en gezondheid gebruiken voor de openbare omroep.

  Imke Courtois werkt momenteel haar doctoraatsthesis af aan de KU Leuven en gaat daarna halftijds voor de VRT werken.

   

  Courtois zal blijven optreden als analiste van voetbalwedstrijden, maar zal ook ingezet worden als experte sport en gezondheid voor alle platformen van Sporza en VRT NWS.

   

  "Dit voelt als thuiskomen", reageert de 30-jarige voormalige voetbalster.

   

  "Sporza en ik hadden elkaar al gevonden dankzij onze gedeelde liefde voor het voetbal. Dat ik mij in de toekomst ook kan toeleggen op mijn fascinatie voor gezondheid en sport maakt het plaatje compleet."

   

  De samenwerking tussen Courtois en de VRT is op halftijdse basis, want Courtois behoudt ook haar job bij betaalzender Play Sports.

  Korte bio Imke Courtois

  Imke Courtois was als centrale verdedigster jarenlang een vaste waarde bij Rapide Wezemaal (2003-2008), Eva's Tienen (2008-2010), Standard (2010-2017) en de Red Flames (2005-2017).

   

  Ze heeft een diploma in de ergotherapie en de kinesitherapie. Haar doctoraat gaat dieper in op gezondheid en psychologie, meer bepaald de invloed van de ademhaling op pijn.