• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Degryse: "Ik heb nog een fles wijn tegoed van Vormer"

  Wat het panel van Extra Time over Anderlecht en Dejan Veljkovic vindt, kunt u elders op onze site lezen. De andere wetenswaardige zaken van het voetbalprogramma gisteravond hebben we gebundeld in dit artikel.

  "Sarri wordt nu echt niet meer serieus genomen"

  Het moment van de week van Filip Joos was de farce met Chelsea-doelman Kepa in de finale van de League Cup. "Kepa is de duurste keeper ter wereld door de wetten van de markt (80 miljoen euro, red), maar hij heeft nul uitstraling. Dit zal hem nu zijn leven lang achtervolgen. Muiterij, zegt iedereen."

   

  "Kepa zei achteraf dat hij aan het simuleren was, omdat de ploeg het wat moeilijk had. Ik had helemaal geen krampen. Dé grote vraag is: wou Sarri Caballero sowieso inbrengen, omdat die een betere ratio gestopte strafschoppen heeft. Dat weet hij, denk ik. Die heeft ook bij City gespeeld. Dat zou de beste zet geweest zijn."

   

  Degryse en Sonck weten: "Had Sarri Caballero sowieso willen brengen, had hij aan de zijlijn moeten blijven staan en hem er desnoods zelf moeten afhalen. Sonck: "Ongeacht of dat fysieke probleem er nu was, dit heb ik een doelman nog nooit zien doen."

   

  Mulder: "Dit circus blijft spoken. De fans zijn woedend. Maar de coach faalt ook. Hij wou hem eraf hebben en dan moet hij hem eraf halen. Nu wordt hij echt niet meer serieus genomen."  

  Sonck: "Ik heb zondag God gezien"

  Het moment van Wesley Sonck is Lionel Messi, tegen Sevilla goed voor een hattrick en een assist. "Ik ben niet zwaar katholiek opgevoed, maar ik heb zaterdag God gezien. Het is onwaarschijnlijk. Daar is niets aan toe te voegen. Ik heb ook ergens gelezen dat iemand ooit had gezegd dat Messi zijn rechtervoet alleen gebruikt om op de bus te stappen..."

   

  "Wat deze man allemaal doet op een voetbalveld, als je dan zelf een beetje gevoetbald hebt op een bepaald niveau, is on-, on-, onvoorstelbaar. En de cool die hij heeft."

   

  "Als Messi er een keertje niet bij is, zie je het verschil enorm. Ik ga niet zeggen dat het dan een modale ploeg is, het blijft Barcelona. Maar het wordt een modalere ploeg zonder Messi. Hij is gewoon de man die alles doet. Het moet altijd van hem komen: de assist, de pre-assist, het doelpunt. Het is niet dat ze zonder hem niet kunnen winnen, maar hij is té belangrijk."

   

  Joos maakt een kleine kanttekening: "Messi's baltoetsen zijn subliem. Maar puur vanuit verdedigend standpunt: de hoeveelste keer is het niet dat hij blijft hangen voor de 16 en dat ze met zijn vieren tot de kleine backlijn teruglopen. Als ik die goals zie, denk ik: probeer het nog eens met mandekking."

   

  Mulder krijgt weer het laatste woord en volgt Joos: "Ik zie Messi heel veel vrijstaan in Spanje. Het is toch simpel hoe je zo iemand moet bestrijden: geen millimeter wijken. Ik heb wel eens een wedstrijd gezien dat hij heel zwaar gedekt werd, dan kom je echt niet aan de bal. Maar niemand doet dat -  uit een soort respect - dat is onbegrijpelijk."  

  De hattrick en assist van Messi tegen Sevilla

  Degryse: "Ik heb nog een fles wijn tegoed van Vormer"

  Voor de grappigste noot gisteren zorgde Marc Degryse. Jan Mulder bracht het onderwerp aan: "Club Brugge werd vorige donderdag helemaal weggespeeld door Salzburg. Heeft het 8 nieuwe spelers nodig om het niveau op te krikken? Wat mankeerde er aan Club, zo'n goeie ploeg?"

   

  Degryse: "Salzburg was goed. Als je in Europa en in snellere, betere competities wordt vastgezet, moet je van achteruit goeie mensen hebben die kunnen uitvoetballen, die durven in te spelen. En je hebt middenvelders nodig die kunnen wegdraaien. Je moet onder die druk kunnen uitvoetballen. De drie verdedigers van Club hadden het moeilijk in Salzburg."

   

  En toen kwam de aap uit de mouw. Degryse: "Ik heb nog een fles wijn te goed van Ruud Vormer. Toen hij hier was, hebben we een weddenschap gedaan. Ik zei dat hij eruit zou gaan tegen Salzburg. Hij kon dat niet zeggen, maar hij moet wel die fles wijn. Ruud, niet vergeten, jongen."

  Degryse: "Sørloth is een schot in de roos voor Gent"

  Als AA Gent nog Play-off 1 haalt, mag het nieuwe aanwinst Alexander Sørloth danken. De Noorse huurling van Crystal Palace zette zijn team vrijdag op weg naar de zege tegen Standard. Degryse: "Hij is belangrijk voor Gent en vooral dan door zijn polyvalentie als spits. Bij zijn goal sprint hij het hele veld over en is het knap dat hij die trap nog kan geven. Die 1-0 is belangrijk. Hij scoorde ook in zijn eerste match na Nieuwjaar de winning goal tegen Anderlecht."

   

  "Hij is slim, heeft oog voor de medemaats en twee goeie voeten. Hij kan een beetje op alle mogelijke manieren spelen: hij is ook snel. Ik vind hem een schot in de roos voor AA Gent."