• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leicester City plukt coach Brendan Rodgers weg bij Celtic Glasgow

  Brendan Rodgers is de nieuwe coach van Youri Tielemans.

  Leicester heeft Brendan Rodgers (46) als nieuwe coach aangetrokken. De kersverse club van Youri Tielemans ontsloeg zondag Claude Puel. Rodgers was aan de slag bij Celtic Glasgow, maar de Schotse club gaf haar fiat voor de overgang.

  Leicester ging afgelopen weekend met 1-4 onderuit bij Crystal Palace, wat de Fransman Puel zijn kop kostte. Na 27 speeldagen staat Leicester 12e met 32 punten. De laatste zege dateert van Nieuwjaarsdag en de 0-1 bij Everton. Sindsdien haalde het maar 1 op 18 en in de FA Cup ging het eruit tegen vierdeklasser Newport.

   

  Rodgers was sinds de zomer van 2016 bij Celtic aan de slag: hij verzamelde prijzen met alvast 2 titels, 2 bekers en 3 ligabekers. De ploeg van Dedryck Boyata ligt ook op koers voor een 50e titel. Nu verlaat hij dus Celtic, waar hij overigens vervangen wordt door Neil Lennon.

   

  De Noord-Ier Rodgers heeft ervaring in de Premier League bij Swansea (2010-2012) en Liverpool (2012-2015). Met Swansea promoveerde hij in 2011 naar de Premier League, met Liverpool werd hij in 2014 vicekampioen.