Ga naar de inhoud

Carcela komt er vanaf zonder straf na middenvinger tegen Anderlecht

 di 26 februari 2019 22:24
Mehdi Carcela
Mehdi Carcela heeft zich zowel in de pers als op de bond uitgebreid geëxcuseerd.

De Geschillencommissie van de KBVB heeft Mehdi Carcela op basis van een procedurefout vrijgesproken voor de middenvinger die hij opstak naar de scheidsrechter van Standard-Anderlecht. Het bondsparket had 2 wedstrijden schorsing geëist.

Geen vermelding in scheidsrechtersrapport = geen straf

Mehdi Carcela liet zich in de klassieker tegen Standard helemaal gaan, toen scheidsrechter Lawrence Visser zijn (prachtige) doelpunt afkeurde wegens een voorafgaande fout op Bakkali, na advies van de VAR.

 

"Zijn gebaren waren obsceen, vulgair en misplaatst", betoogde de bondsprocureur. "Dit is onaanvaardbaar voor een profvoetballer. Dit was geen ongelukje. 2 speeldagen en een boete zijn niet overdreven."

 

Carcela had zich in de pers én op de bond al uitgebreid geëxcuseerd en verwees naar een mix van emoties en frustraties als verklaring voor zijn daad. Omdat de actie van de Standard-speler niet was opgenomen in het verslag van de scheidsrechter moest de Geschillencommissie Carcela wel vrijspreken. "Er ontbreekt een juridische grondslag voor de vervolging", luidt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het afgekeurde doelpunt van Carcela