• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen EK voor Berings: "Een tegenslag, maar ik gooi de handdoek nog niet"

  Eline Berings.

  Eline Berings ligt even in de lappenmand.

  Eline Berings (32) heeft haar koffers voor het EK indoor moeten uitpakken. De atlete liep een scheurtje op in haar meniscus. "In verhouding met wat ik al doorstaan heb, is dit te doen", blijft Berings positief.

  "Je moet je lichaam respecteren"

  "10 dagen geleden voelde ik iets in mijn knie bij het uitlopen na de finish", doet Eline Berings haar verhaal bij Sporza. "Ik was een beetje ongerust, maar het leek niet ernstig. Donderdag raakte ik op training opnieuw geblesseerd aan mijn linkerknie en ik heb een scheurtje in mijn meniscus opgelopen."

   

  "Op korte termijn valt het niet snel genoeg op te lossen om klaar te geraken voor het EK in Glasgow van komend weekend. Het is geen zware blessure. Er volgt een relatief eenvoudige ingreep en het herstel zou moeten meevallen."

   

  "Het is sowieso een domper. Ik had veel verwacht van het indoorseizoen, maar het is jammer om weer even aan de kant te staan. Het indoorseizoen heeft ook niet gebracht wat ik gedacht had, maar je moet je lichaam respecteren en mijn lichaam zegt dat ik moet rusten en me moet laten verzorgen."

  "Niet te vergelijken met kruisbandblessure"

  Eline Berings' kwelduivel blijft dus haar linkerknie. "Ik weet dat ik geen 5 jaar meer topsport zal doen, maar ik hoop toch minstens een mooie zomer af te werken."

   

  "Dit is totaal niet te vergelijken met die tweevoudige kruisbandblessure. Dat was verschrikkelijk. De schade valt nu mee. In verhouding met wat ik al doorstaan heb, is dit te doen. Ik ben positief. Dit is een tegenslag, maar ik gooi de handdoek nog niet."

   

  De blessure gooit nu roet in het eten, maar kan misschien ook goed nieuws betekenen voor het WK van eind september en begin oktober in Qatar. "Ik heb nu inderdaad iets meer ruimte. De tijdsdruk wordt kleiner."

   

  "Met de kleine maand die ik nu verlies, al is dat een groot woord, zal ik eind september misschien blij zijn dat het dan pas het WK is. Dan ben ik hopelijk nog fris. Misschien vallen de puzzelstukken toch nog samen in de zomer."

  De schade valt nu mee. In verhouding met wat ik al doorstaan heb, is dit te doen. Ik ben positief. Dit is een tegenslag, maar ik gooi de handdoek nog niet.

  Eline Berings