• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bleijenbergh (18) debuteert bij nationale ploeg: "Droom van NBA"

  Vrenz Bleijenbergh in actie bij de Antwerp Giants.

  Vrenz Bleijenbergh in actie bij de Antwerp Giants.

  De 18-jarige Vrenz Bleijenbergh staat sinds vorige zomer in het boekje van alle scouts nadat hij een dijk van een EK gespeeld had bij de U18. Afgelopen weekend mocht de 2,06m grote speler van de Antwerp Giants debuteren bij de Belgian Lions. "Het was heel leuk", zegt de ambitieuze Antwerpenaar.

  Sinds vorige zomer gaat het hard voor Vrenz Bleijenbergh. Na zijn ijzersterke EK verwierf hij een stekje in het A-team van de Giants, mocht hij proeven van de Euromillions Basketball League en de Champions League en sinds zondag mag hij zich ook een Belgian Lion noemen. Bondscoach Dario Gjergja liet Bleijenbergh debuteren tegen IJsland.

   

  "Het was fantastisch om mijn debuut te maken, ook omdat er zoveel sfeer was. We waren al gekwalificeerd, dus ik had niet verwacht dat er toch zoveel mensen zouden zijn. We kregen echt veel steun van de fans. Zo debuteren voor de nationale ploeg was heel leuk", vertelt Bleijenbergh aan Sporza.

   

  "Ik ben met open armen ontvangen door de andere jongens. Alles is heel rustig verlopen. Ik vond het echt top om erbij te kunnen zijn. Dit is waar ik zo hard voor werk."

  Debuterende Bleijenbergh knalt meteen driepunter binnen:

  "Droom van NBA"

  De 18-jarige Bleijenbergh staat nog maar aan het begin van zijn carrière. "Stap voor stap wil ik me hogerop bewijzen. Zoals elke jonge gast droom ik ervan de NBA te halen. Volgend jaar is mijn draftjaar en ik zou er graag bij zijn. Als dat te hoog gegrepen is, wil ik Europees gaan. Maar tot het zover is, focus ik helemaal op de Giants", klinkt het.

   

  "Ik heb op de topsportschool gezeten, maar ik ben gestopt met studeren om alles op het basketbal te zetten. Ik heb bij de Giants nog een contract voor 4 jaar. Ik wil me eerst bij Antwerp zo veel mogelijk tonen en dan zien we wel."

  Bleijenbergh kreeg veel lof na het EK U18

  Het volledige interview: "Ik ken niemand die ook Vrenz heet"