• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen-watcher na 0-5: "Ze missen Van Cleemput heel hard"

  De teleurstelling was afgelopen weekend groot bij KV Mechelen.

  De teleurstelling was afgelopen weekend groot bij KV Mechelen.

  Na het gelijkspel van Beerschot Wilrijk kon KV Mechelen afgelopen weekend een gouden zaak doen in de tweede periode. Maar KVM kreeg van Union een genadeloze uppercut, waardoor de kans op rechtstreekse promotie een ferme knauw gekregen heeft. "Union heeft de val open gezet en KV Mechelen is erin gelopen", zegt Thomas Standaert, KVM-watcher van Gazet van Antwerpen.

  "Die 0-5 had niemand zien aankomen. KV Mechelen was toch al 25 wedstrijden ongeslagen. Maar wie 1B al even volgt of Union zag spelen in de beker tegen Anderlecht, die weet dat ze heel gevaarlijk kunnen zijn, zeker als ze kunnen counteren", vertelt Thomas Standaert.

   

  "Met Tau, Selemani en Niakaté hebben ze voorin 3 klassespelers die een ploeg helemaal in de vernieling kunnen spelen als ze ruimte krijgen. Na de snelle 0-2 was er nervositeit bij KV Mechelen en zat Union in een zetel. Ze konden achteruit leunen en rekenen op de snelle jongens, terwijl KVM moest winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse promotie."

   

  "Union is ook blijven doorgaan. Ze hadden na de bekeruitschakeling nog een eitje te pellen met KV Mechelen, dat in de winterstop ook de beste verdediger van Union (Peyre, red) wegkocht. KVM heeft zich dit seizoen niet populair gemaakt bij Union en dat is er zaterdag in één match allemaal uitgekomen."

  Peyre (l) in duel met Ferber.

  Peyre (l) in duel met Ferber.

  "Van Cleemput wordt gemist"

  Loopt het dan minder bij KV Mechelen na de winter? "De perceptie is minder. Voor Nieuwjaar hebben ze de lat ook wel heel hoog gelegd voor zichzelf. Het klopt wel dat ze meer moeten vechten om resultaten te behalen. Maar na Nieuwjaar pakten ze 14 op 21 en bereikten ze de finale van de beker. Dan kun je toch niet zeggen dat ze ingezakt zijn. Die 0-5 geeft misschien ook een vertekend beeld", vindt Standaert.

   

  "KV Mechelen mist rechtsachter Jules Van Cleemput (enkelblessure, red) wel hard. Hij was de ideale speler voor het systeem van KVM. Hij bleef maar lopen op rechts en haalde verschillende keren per match de achterlijn. Lemoine heeft toch veel minder offensieve impulsen. Nu moet het gevaar vooral vanaf links komen met Storm, maar die werd de laatste matchen vaak dubbel gedekt. Het gemis van Van Cleemput is groot."

  Jules Van Cleemput

  Jules Van Cleemput

  "Beerschot Wilrijk in het voordeel"

  "Ik had zaterdag eigenlijk niet meer druk gemerkt dan gewoonlijk bij KV Mechelen. Eerder positieve stress. Maar misschien wilden ze te graag. Union heeft de val open gezet en KVM is erin gelopen", stelt Standaert vast.

   

  "Beerschot Wilrijk is nu in het voordeel. Ze hebben meer punten en ze hebben hun lot in eigen handen. Beerschot moet wel naar OH Leuven, dat onder Euvrard een goeie ploeg geworden is en 2x makkelijk gewonnen heeft. KV Mechelen moet dan weer naar Lommel, waar het bobijntje toch wat af is. Daar zouden ze makkelijk moeten winnen."

   

  "Ik hoor wel zeggen dat het gerechtelijk onderzoek naar matchfixing eerstdaags afgerond zou worden. Ik hoop dat dit niet naar buiten gebracht wordt voor de ontknoping in 1B, want als ze dat nu doen, is de competitie om zeep. Ik pleit voor "wait and see": wacht tot er zekerheid is over de sportieve afwikkeling van de competitie."

  Beerschot Wilrijk