• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Invallen en na 20' er weer uit, Pfaff keurt doelgebied goed en flesje naar Wesley's hoofd

  Wesley viert de 0-1 in RSCA-Club, maar niet iedereen kan daar mee lachen.

  Speeldag 27 in de JPL is geschiedenis. Dit artikel bundelt enkele opmerkelijke gebeurtenissen op onze vaderlandse voetbalvelden.

  Voetbal, een harde stiel

  Invallen en als invaller gewisseld worden: het is een nachtmerrie voor elke voetballer. Het overkwam Tracy Mpati afgelopen weekend in het duel tussen Moeskroen en Lokeren (1-0). 

   

  In de 63e minuut kwam Mpati in het veld voor Steve De Ridder, 22 minuten later moest de flankverdediger de groene rechthoek al weer verlaten voor Jakub Reznicek. Coach De Boeck: "Geblesseerd? Neen. Ik stelde vast dat Mpati niet klaar was voor deze match."

  Acrobatische hak in het gezicht

  In Cercle Brugge-KV Oostende (2-2) ging het er even heftig aan toe tussen Arnaud Lusamba en Tom De Sutter. De Sutter viel bij een actie over het scheenbeen van Lusamba en tikte bij zijn val met zijn schoen het gezicht van Lusamba aan.

  Cercle-fans zijn het ook wel eens beu

  De supporters van Cercle Brugge hadden voor de gelegenheid een nieuw spandoek ontworpen. "G5 gaat vrijuit, vriendjespolitiek moet eruit", was de boodschap.

  Volgens Jean-Marie is alles in orde

  Waasland-Beveren nodigde zaterdag enkele iconen van het vroegere Beveren uit. Daarbij Jean-Marie Pfaff, die net voor de wedstrijd op het veld kwam om het doelgebied te inspecteren. Een knipoogje hier, een goedkeurende knik daar: Jean-Marie zag dat het goed was. De uitslag van Waasland-Beveren - KV Kortrijk: 2-6.

  Met alle Chinezen, maar niet met den deze

  Jean-Luc Dompé begon in de wedstrijd tussen AA Gent en Standard op een bepaald moment te dollen met Paul-José Mpoku. Die laatste kon daar niet mee lachen en trakteerde de Gentenaar op een opzichtige duw.

  Eerst water, de rest komt later

  De topper tussen Anderlecht en Club Brugge eindigde op een 2-2-gelijkspel. Al na 5 minuten scoorde Wesley de 0-1. Als bedankje kreeg de Braziliaanse aanvaller van Club vanuit het Anderlecht-vak een flesje water naar zijn hoofd geslingerd.