• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mourinho: "Hazard heeft talent en persoonlijkheid voor Real"

  " "

  Eden Hazard en José Mourinho werkten van 2013 tot 2015 samen bij Chelsea.

  José Mourinho vult in afwachting van een nieuwe job als coach zijn dagen als analist. De Portugees vertelde op de Spaanse streaming service DAZN Espana dat Eden Hazard alles heeft om bij Real Madrid mee te draaien.

  Het is geen geheim: Eden Hazard heeft een zwak voor Real Madrid en liet die voorliefde al vaak vallen. De Britse en Spaanse media speculeren volop over een transfer van de aanvoerder van de Rode Duivels, die in 2020 een vrije speler is, van Engeland naar Spanje. De contractbesprekingen met Chelsea zouden alvast bevroren zijn.

   

  Chelsea-coach Maurizio Sarri liet vorige maand verstaan dat Hazard dan maar moest vertrekken als dat zijn hartenwens was.

   

  Mourinho, die de 28-jarige Belg van 2013 tot 2015 onder zijn hoede had bij Chelsea en ook Real Madrid al trainde, liet er ook zijn licht over schijnen. "Of hij het talent heeft om voor Real Madrid te spelen? Ja, dat heeft hij."

   

  "En heeft hij de persoonlijkheid om een "superbeladen" shirt te dragen en voor de fans in Bernabeu te spelen? Ja, hij heeft de persoonlijkheid."

   

  "Ik weet wel niet wat de ambities van Eden zijn: zijn hele leven voor Chelsea spelen of uitkomen voor een reus als Real Madrid? Dat kan ik niet zeggen, want ik heb hem al lang niet meer gesproken." Hazard is ondertussen al aan zijn 7e seizoen in Londen bezig.

  VIDEO: Hazard zet met veel lef een penalty om

  Gisteren speelde Eden Hazard de finale van de Engelse Ligabeker. Chelsea verloor na penalty's, maar de Rode Duivel trapte zijn strafschop wel binnen. En hoe. Hazard koos met veel lef voor een panenka.

  Mourinho: "Hoop in juni weer coach te zijn"

  Zelf wil Mourinho, die als analist werkt sinds hij in december bij Manchester United werd doorgestuurd, volgend seizoen weer aan de slag gaan als trainer. "In deze korte periode in mijn leven, die hopelijk in juni afloopt, ben ik meer bezig met wat anderen zouden doen, dan met wat ik zelf zou doen."