• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto-Soudal verkent Omloop niet meer, Deceuninck-Quick Step wel

  " "

  Zaterdag begint het Belgische wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad.

  De Belgische WorldTour-ploegen pakken de aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad, de start van het Belgische wielerjaar, anders aan. Lotto-Soudal ging in december al het parcours verkennen, Deceuninck-Quick Step vindt het belangrijk om in team de kasseien nog eens te voelen.

  Lotto-Soudal houdt het deze week bij de traditionele persconferentie voor het openingsweekend in eigen land. Die is woensdag. "Een verkenning met de ploeg komt er niet meer, simpelweg omdat we die verkenning eind december al organiseerden", legt ploegleider Frederik Willems uit.

   

  "Dat gebeurde in schitterende weersomstandigheden. Eigenlijk zoals het nu is, maar dat weet je niet op voorhand. Het kan in aanloop naar de Omloop wel eens een ander weertje zijn. Tijdens die verkenning werd ons materiaal uitvoerig getest en alles doorstond het parcours met brio."

   

  "Bovendien kent iedereen de wegen van de Omloop Het Nieuwsblad ondertussen wel. De hellingen zijn nog steeds dezelfde als vorig jaar en het knooppunt situeert zich in de lussen rond De Haaghoek."

   

  "Verschillende renners moeten bovendien nog terugkeren uit het buitenland. Het is ook goed dat de renners nu wat rust krijgen. Iedereen kan zich zo op zijn eigen manier voorbereiden op de Vlaamse openingsklassieker." Het kan wel dat renners individueel nog eens tussen Gent en Ninove de wegen gaan testen.

   

  Lotto-Soudal kende alvast een goede voorbereiding, met twee ritzeges van Tim Wellens in de Ruta del Sol. "We mogen zeker niet klagen", aldus Willems. "Naast Wellens is ook de rest van de ploeg conditioneel klaar. Wellens deelt het kopmanschap met Tiesj Benoot."

   

  "Maar we gaan de tactiek pas later bespreken. De Omloop is belangrijk voor ons. Het is geen voorbereidingskoers meer. Zo'n wedstrijden bestaan tegenwoordig nog amper. We hebben zo vroeg in het jaar al enkele WorldTour-koersen achter de rug. Het wielerseizoen is al sinds januari volop aan de gang."

  Tim Wellens deelt het kopmanschap voor de Omloop met Tiesj Benoot

  Ploegleider Frederik Willems (Lotto-Soudal)

  Peeters: "Belangrijk om nog eens de kasseien te voelen"

  Deceuninck-Quick Step pakt het anders aan: donderdag trekt het met tweevoudig winnaar en de rest van de ploeg op parcoursverkenning. "Veel team verkennen niet meer, maar wij wel", stelt ploegleider Wilfried Peeters.

   

  "De renners doen een tochtje van 80 kilometer. Het is goed de finale nog eens onder de loep te nemen, want die wijzigde toch een beetje. Voor de rest is het belangrijk om de kasseien nog eens te voelen."

   

  Deceuninck-Quick Step won in elke wedstrijd waarin het startte. Zondag nog met Zdenek Stybar in de slotrit van de Ronde van de Algarve. De Tsjech zit ook in de selectie voor zaterdag.

   

  Peeters: "Zaterdag wacht de eerste wedstrijd met een sterk klassiek deelnemersveld. Niet iedereen volgde dezelfde voorbereiding. Benoot komt zelfs terug van een hoogtestage. Ik verwacht veel van mannen als Van Avermaet, Vanmarcke, Naesen, Wellens, Stuyven en Philipsen."

   

  "Dat zijn inderdaad een pak namen en dan heb ik het nog niet over onze mannen gehad. Op papier hebben wij een sterke ploeg, het afmaken is echter nog wat anders."