• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Broederliefde: ijshockeyspeler in tranen na transfer ploegmaat

  Henrik Lundqvist

  Henrik Lundqvist krijgt niks gezegd.

  In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL was Mats Zuccarello vorig weekend het onderwerp van gesprek. De transfer van de Noorse aanvaller kwam hard aan bij zijn ploegmaat Lundqvist. En bij zijn nieuw team brak Zuccarello meteen zijn arm.

  Vriend kan vertrek niet verwerken

  Na 9 jaar en 509 matchen voor de New York Rangers verhuisde Mats Zuccarello vorig weekend naar de Dallas Stars. Henrik Lundqvist, de Zweedse goalie van de Rangers, heeft het erg zwaar met het vertrek van zijn Scandinavische ploegmaat. De twee speelden bijna 10 jaar samen.

   

  "Het is hard... hij is een goeie vriend", stamelde Lundqvist toen hij gevraagd werd wat Zuccarello voor en hem en voor de Rangers betekende. Meer kreeg de 36-jarige goalie niet gezegd. "Het lukt me niet", zei hij nog met tranen in zijn ogen.

  Op de sociale media lukte het Lundqvist wel om zijn emoties onder woorden te brengen. "Een van de meest unieke spelers en ploegmaats waar ik ooit mee speelde", zei hij over Zuccarello. "We gaan je enorm missen."

  Aanwinst breekt meteen zijn arm

  Mats Zuccarello moest met de Dallas Stars snel aan de bak tegen de Chicago Blackhawks (4-3). De Noorse ijshockeyspeler met Italiaanse roots scoorde meteen, maar op het einde van de tweede periode liep het fout voor hem. Zuccarello brak zijn arm toen hij een shot wilde afblokken. Hij staat minstens 4 weken aan de kant.