• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eden Hazard derde beste dribbelaar op Europese velden, Messi regeert

  Eden Hazard toonde zijn dribbelkunsten ook in de finale van de League Cup.

  Eden Hazard mag zich de derde beste dribbelaar op de Europese voetbalvelden noemen. Volgens het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) moet de Belgische dribbelkont enkel Lionel Messi (Barcelona) en Allan Saint-Maximin (Nice) voor zich dulden.

  Het CIES bestudeerde een jaar lang (van 18 februari 2018 tot 17 februari 2019) alle dribbels in de vijf grootste kampioenschappen van Europa (Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk).

   

  Daaruit blijkt dat Eden Hazard goed is voor één geslaagde dribbel om de 21 minuten. Enkel Lionel Messi (om de 19,2 minuten) en de Franse flankspeler van Nice, Allan Saint-Maximin (19,8 minuten), doen beter.

   

  Als we enkel de spelers met meer dan honderd dribbels onder de loep nemen, is Hazard alleenheerser. 73 procent van de dribbels van de balgoochelaar van Chelsea waren een succes. Drie andere spelers haalden de grens van zeventig procent: de Tunesiër Naïm Sliti (Dijon), de Fransman Marcus Thuram (Guingamp) en de Argentijn Ever Banega (Sevilla).

   

  Thorgan Hazard is de enige andere Belg op het lijstje. De jongere broer van Eden eindigde als 41e met een geslaagde dribbel om de 39,1 minuten. Kevin De Bruyne haalde het lijstje niet omdat hij in de heenronde heel wat wedstrijden miste door een knieblessure.