• home
 • video
 • pas verschenen

  WK sprint: Belgisch record en 17e plaats voor schaatser Vosté

  Mathias Vosté

  Mathias Vosté kon op de 2e dag nog wat opschuiven in de stand.

  Mathias Vosté is op de 17e plaats geëindigd op het WK sprint in Heerenveen. Met 142.300 punten verbetert hij zijn eigen record gevoelig. De titel was voor de 3e keer voor de Rus Koelizjnikov. Bij de vrouwen won de Japanse Kodaira.

  Op het WK sprint schaatsen alle deelnemers 2 keer een 500 meter en 2 keer een 1.000 meter. Onder meer dankzij een sterke afsluitende 1.000 meter - waarop hij in 1'10"06 14e werd - kon Mathias Vosté op de slotdag nog oprukken naar de 17e plaats.

   

  Na zaterdag was Vosté nog misnoegd over zijn prestatie. "Met 4 goeie afstanden was een plek in de top 12 misschien wel mogelijk geweest. Ik had sowieso 16e willen worden." Dan had Vosté automatisch een startbewijs voor het WK sprint in 2020 gehad hebben. Nu moet hij het doen met een Belgisch puntenrecord: 142.300 punten.

   

  De wereldtitel in Heerenveen was weggelegd voor de Rus Pavel Koelizjnikov, die eerder al in 2015 en 2016 het goud veroverde. De Japanner Shinhama en de Nederlander Nuis mochten naast hem op het podium. Bij de vrouwen hield de Japanse Nao Kodaira haar landgenote Miho Takagi af in de strijd om het goud. Het brons was voor Brittany Bowe.