"Coucke heeft erover getwijfeld om Veljkovic te weren uit de tribune"

  Peter Vandenbempt

  0 / 0

  Meteen na Anderlecht-Club Brugge beantwoordde Peter Vandenbempt al uw  prangende vragen in onze Facebook Live. De Sporza-commentator liet onder meer zijn licht schijnen over de aanwezigheid van Dejan Veljkovic in de tribune.

  "Ik denk dat Fred Rutten een perfecte analyse had van de wedstrijd.", zo opent Peter Vandenbempt. "Op basis van het veldoverwicht en de controle had Club Brugge moeten winnen. Maar op basis van de concrete kansen had de zege naar Anderlecht moeten gaan. Over de hele match bekeken was het gelijkspel dus juist."

  Vraag 1: Toch altijd 2 keer rood (voor Milic en Santini)?

  Een vraag die een aantal keer terugkwam in onze Facebook Live was die over de mogelijke rode kaarten voor Anderlecht-spelers Santini en Milic.

   

  "Rood krijg je daar niet voor. Santini en Milic maken zich wel breed,  maar voor een rode kaart moet je een echte slag uitdelen. Dat zegt het reglement althans. En dat was nooit het geval."

   

  "Ik vind het wel een kwalijke manier van voetballen, dat is dan weer een andere zaak. Bij Santini is dat zijn speelstijl."

  Rood voor Santini en Milic? Daar moet je een echte slag voor uitdelen.

  Vraag 2: Anderlecht was toch zeker niet slecht?

  "Ze zaten vol goede wil en je zag dat ze de match in handen wilden pakken. Maar dan kwam de goal van Wesley. Ze probeerden daarna wel te voetballen, maar hadden geen antwoord op de hoge pressing van Club Brugge. Ze grepen dan maar terug naar hoge ballen op Santini, die een ondankbare taak had."

   

  "Er was duidelijk een verschil tussen een elftal dat op elkaar ingespeeld is (bij Club Brugge) en een elftal in volle opbouw (bij Anderlecht). Met spelerswissels de ene week na de andere."

   

  "Ik vond het geen echte goede wedstrijd, omdat er veel afval en onderbrekingen in zaten. Op het slotkwartier na dan. Toen hadden ze allebei kunnen winnen."

  Vraag 3: Yari Verschaeren, wat een talent!

  "Ja, maar hij had wel een moeilijke wedstrijd. Hij is er een beetje doorgekomen naarmate de wedstrijd vorderde. Zeker in dat slotkwartier. Yari had het lastig door door de pressing van Club Brugge en doordat hij van dichtbij gevolgd werd door Rits. Hij had het moeilijk."

   

  "Maar dat hij zich daar onderuit voetbalt, pleit in zijn voordeel. Het is een veelbelovend talent. We mogen van hem niet verwachten dat hij Anderlecht het hele seizoen draagt."

  Je mag niet verwachten dat Verschaeren Anderlecht een heel seizoen zal dragen

  Vraag 4: Is het normaal dat spijtoptanten in de tribune mogen zitten?

  "Ik zou het persoonlijk niet doen als ik Dejan Veljkovic was. Maar hij is vrij om te gaan en te staan waar hij  wil. Als je door het gerecht wordt vrijgelaten en je mag je vrij bewegen, dan mag je ook op de tribune gaan zitten."

   

  "Ik weet dat ze er bij Anderlecht niet blij mee waren, zeker Marc Coucke niet. Het is nu al de tweede keer dat een spilfiguur uit het dossier Propere Handen bij Anderlecht in de tribune komt zitten."

   

  "Nu, het verschil was wel heel groot tussen de timide manier waarop Dejan Veljkovic daar zat, in tegenstelling tot de flamboyante, provocatieve manier van Mogi Bayat."

  Vraag 5: Zou Coucke de makelaars niet beter bannen uit zijn stadion?

  "Dat kan hij. En hij heeft dat ook gedaan met Mogi Bayat. Die weet dat hij niet meer welkom is in het stadion van Anderlecht. Dus dat kan Coucke zeker en vast doen. "

   

  "Met Veljkovic heeft hij het overwogen, maar om er niet te veel fuss aan te geven heeft hij het toch niet gedaan. Marc Coucke verkoopt echter geen loze woorden. Hij voegt de daad bij het woord in het onderdeel dat veel belangrijker is dan ze uit het stadion te weren: er geen zaken meer mee doen."

   

  "Als je mij vraagt wat de clubs moeten doen? Wel, zeker geen zaken meer doen met makelaars die niet bonafide zijn. En dat doet Marc Coucke. Denk ik toch. "