• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Coucke: "Financieel probleem bij Anderlecht? Zever, gezever"

  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke

  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke

  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft in De zevende dag gereageerd op het conflict met makelaar Mogi Bayat, die beslag liet leggen op geld van paars-wit. "We blijven kalm en we weten wat de waarheid is", zegt Coucke, die ook verklapte dat de club een kapitaalverhoging van 30 miljoen euro doorgevoerd heeft.

  Deze week raakte bekend dat makelaar Mogi Bayat, een van de spilfiguren in het fraudedossier in het Belgische voetbal, beslag liet leggen op tegoeden van Anderlecht. Voorzitter Marc Coucke wil niet al te diep ingaan op de zaak. "Ik hoor hier en daar zaken vertellen die niet correct zijn. Wij blijven kalm en weten wat de waarheid is", vertelt Coucke.

   

  "Er is een vermoeden van onschuld en het is goed dat het onderzoek blijft lopen. Hopelijk komt de waarheid snel naar boven. Maar wij willen niet medeplichtig worden door facturen te betalen waarvan we niet goed weten wie de begunstigden zijn. Dat is toch normaal?"

   

  "Anderlecht probeert een voorbeeld te stellen en niet iedereen kan ermee lachen dat wij vanaf nu de normen bepalen. Heel veel makelaars hebben daar trouwens positief op gereageerd. We hebben goeie afspraken gemaakt. Voor een paar anderen is dat niet zo. Hen hebben we gezegd: "Met jullie werken we niet meer." Dat is voorbij in België. We moeten ervoor zorgen dat zulke zaken niet opnieuw gebeuren."

  "Kapitaalverhoging van 30 miljoen"

  De advocaat van Mogi Bayat beweert dat Anderlecht een groot financieel probleem heeft. "Zever, gezever", reageert Coucke laconiek. "Iedereen weet dat er werk was en we werken ook hard."

   

  "We zijn de fundamenten aan het opbouwen, onze jeugdploegen staan overal aan de leiding. Structureel zijn we echt goed bezig. Vorige week hebben we een kapitaalverhoging doorgevoerd. Zo is er 30 miljoen euro in de club gekomen. We voelen dat we goed bezig zijn."